|  Асоцијација за Граѓанска Толеранција И Соработка - NGO in special consultative status with the ECOSOC of the UN

Чекајќи го новиот диктатор

Донатор: National Endowment for Democracy - NED

Времетраење на проектот: Февруари 2017 - Јануари 2018

Цел на проектот: Допринос кон јавната институционална пресметливост и зајакнување на оперативните елементи на таквата пресметливост
-институционална резистентност на политички манипулации,
-принцип на стручност и компететност,
-независност,
-транспарентност и отчетност,
-култура на законие и
-институционално памтење,
заради остварување на сопствената уставна и законоска положба, а кое че биде постигнато низ јавна граѓанска едукација и кампања за демистификација на 
-институционалната пасивност
-криминално и/или незаконско соучесништво, со која ќе биде смален прагот на граѓанска толеранција кон девастирањето на институциите од страна на политичарите и посебно нивните лидери.

                           

ТВ Емисија на Алсат М - Патот кон | 21.06.2017

Експертски панел 12.05.2017

     

     

Зевзекманија и АГТИС:

Зевзекманија - Школки во аргентински сос

Зевзекманија - Марко во канализација

Зевзекманија - 27.05.2017

Зевзекманија - Ѓуровизија

Зевзекманија - Фатен е мачорот

Зевзекманија - Цркнаа сите клими во Собрание

Зевзекманија - Министер по виза

Зевзекманија - Бојкотот како принцип - непризнавање

Зевзекманија - Ем криви, ем слободни

Зевзекманија - 15.04.2017

Зевзекманија - Мандат

Зевзекманија - 600 евра плата

Зевзекманија- Бродот тоне, глувците бегаат

Медиуми:

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6917-kje-ima-li-nekogash-debata-bez-borba-za-vlast-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 12.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3313/-kje-ima-li-nekogash-debata-bez-borba-za-vlast - 12.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_12.html - 12.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_9.html - 09.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3305/go-sakate-na-francuski-ili-na-anticki-nacin - 08.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_5.html - 05.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post.html - 05.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/vesti/makedonija/6845-direktni-stranski-insinuacii-ili-bea-investicii-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 04.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3275/referendum-za-markovi-kuli - 02.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6833-referendum-za-markovi-kuli-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 02.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/08/blog-post_29.html - 29.08.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6744-budenje-ili-bladanje-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 25.08.2017 

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3242/budenje-ili-bladanje - 24.08.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6715-grad-so-tolku-kandidati-za-gradonachalnik-ne-treba-da-se-plashi-za-svojata-idnina-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 23.08.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/08/blog-post.html - 23.08.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3120/besnite-pci-na-kajafa - 29.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6463-besnite-pci-na-kajafa-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 29.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_31.html - 29.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3072/nie-sme-tie-na-koi-roditelite-ne-predupreduvaa - 19.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6395-nie-sme-tie-na-koi-roditelite-ne-predupreduvaa-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 19.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_19.html

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3055/vmrovski-moral-kradel-oti-moral - 15.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6358-vmrovski-moral-kradel-oti-moral-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 15.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_17.html - 15.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3038/nema-povekje-siromashtija - 11.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6306-nema-povekje-siromashtija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 12.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_11.html - 11.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3020/-ilija-narecen-zaklina - 07.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6249-ilija-narechen-zhaklina-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 07.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post.html - 07.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3012/kuriri--karabdalici - 05.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6213-kuriri-karabdalici-kolumna-na-aleksandar-cvetkovski - 05.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_10.html - 05.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2993/kolku-shto-vemereto-razbra-tolku-angjushev-greshi - 30.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_30.html - 30.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6141-kolku-shto-vemereto-razbra-tolku-angjushev-greshi-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 30.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2980/montirana-zdravstvena-konstrukcija - 26.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_27.html - 26.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6110-montirana-zdravstvena-konstrukcija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 26.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2947/zaev-kje-ne-umre-od-dosada - 20.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6069-zaev-kje-ne-umre-od-dosada-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski- 20.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_20.html - 20.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2935/nevina-sum-zimi-decata - 17.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_19.html - 19.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6049-nevina-sum-zhimi-decata-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 17.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2923/makedonija-pod-mominsko-ime - 15.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_15.html - 15.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6020-makedonija-pod-mominsko-ime-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 15.06.2017

Ливада - http://livada.mk/teraj-zoki-ponatamu-i-batali-skapanici/  - 10.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/5980-bidi-optimist-premiere-polosho-e-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 10.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2900/bidi-optimist-premiere-polosho-e - 10.06.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_14.html - 10.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2893/teraj-zoki-ponatamu-i-batali-skapanici - 09.06.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post.html - 09.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2871/bugarskata-vojska-so-190-na-saat-vleze-na-kajmakcalan - 02.06.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/190.html - 02.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2767/bebe-i-motorna-pila - 11.05.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_11.html - 11.05.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2743/sijamska-trojka - 05.05.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_4.html - 05.05.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2731/bez-svedoci - 03.05.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_3.html - 03.05.2017

Радио Слободна Европа - http://www.slobodnaevropa.mk/a/28454877.html - 02.05.2017

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/vest/113461/agtis-lavovi-kasapea-no-ne-gazea-cvekjinja - 01.05.2017

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/mislenje/2710/cudesna-e-ovaa-makedonija - 29.04.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/04/blog-post_28.html?spref=fb - 28.04.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/04/blog-post_26.html?spref=fb - 26.04.2017