Инфодемија

Светската здравствена организација (СЗО) прогласи глобална епидемија, меѓутоа, СЗО не е единствената што има да објави нешто за овој вирус. Ширум светот, на страници кои „никнаа“ преку ноќ, се објавија теории на заговор кои се шират пропорционално со вирусот. СЗО предупреди на ширењето паника и страв од дезинформациите. Како одговор на ова, големите социјални мрежи […]

Ни хомофобијата не остана имуна на коронавирусот – се отвора посебен круг во пеколот за автори на лажни вести

Хомофобија (од грч. homós што значи ист и phóbos што значи страв) е ирационален страв, омраза, предрасуда или дискриминација кон лицата со хомосексуална ориентација, вклучувајќи ги и лицата кои се така перцепирани. Предомислувањето на општеството за сексуалната ориентација беше кристализирано во поимот хомофобија, кој хетеросексуалниот психолог Џорџ Веинберг го изнесе во доцните 1960-ти години. Веинберг […]

Every home its own wallet

Donor of the project: FOSIM Date of the project start/end: 01.03.2002- 10.06.2002 Aims of the projects Support to the Local Self-Government Act (LSGA), decreasing the instrument potential of the LSGA from political manipulation. Aimed group Citizenship of Macedonia. Especially: Municipality Mayors, expert institutions and the political parties. Activities Workshop in Prilep: “Professionals about LSGA”; Workshop in Skopje: […]

Sensibilization in the institutions for women and children rights

Donor of the project: UNDP – Assisting community together Date of the project start/end: 19.02.2000 – 01.05.2000 Aims of the project Contribution to improving the institutions practices toward women and children throughout Forming network for detection, help, directing and professional help to women and children – victims of family violence and other kinds of mal treatment and […]

School for Democracy – Career FOSIFM

FOSIM Date of the project start/end: 01.02.2003 – 30.01.2004 Aims of the project Enhancing democracy level of the citizens and non- governmental organization by education Aimed group NGOs, teachers that teach the subject “Civil Society” and the wider public. The project results Educated three kinds of teams for spreading the training. Expanding the education, prepared “notebooks […]

Folow us:

Donors: