|  АГТИС - NGO in special consultative status with the ECOSOC of the UN

Отворена ТВ - Прилеп

Проект: Отворена ТВ

Донатор: Европска Унија 

Опис: Центарот за истражување на медиуми (МИЦ), заедно со партнерските организации АГТИС - Прилеп (Македонија), Приједор (Босна и Херцеговина) и Беране (Црна Гора), со поддршка на Европската унија, ќе спроведат во следните 11 месеци проект наречен "Отворена Телевизија (ОТВ)".

Цел на проектот: Проектот предвидува формирање на локални непрофитни Oтворени Tелевизии во Ниш, Прилеп, Приједор и Беране, насочени кон одредени социјални групи како што се деца и млади, малцински и етнички групи, инвалиди, стари лица, невработени, социјално и физички загрозени државјани на Србија, Македонија, Босна и Херцеговина Херцеговина и Црна Гора.

Проектот е инициран врз основа на фактот дека јавните служби и приватните медиуми во овие земји, како и во светот, не даваат навремени, објективни и соодветни информации за граѓаните, особено оние што спаѓаат во категоријата ранливи групи.

Репорти:

МИЦ - Извиднички завет на Извиднички одред „Феникс“ - Прилеп  - 21.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/579-un-r-dj-n-rn-v-l-pr-c-2018-pril-p - 19.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/574-dj-s-i-rn-v-l-procka-2018-pril-p - 18.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/568-pr-s-vuv-nj-n-dj-ni-v-p-in-v-sv-l - 13.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/565-z-p-l-n-v-zil-n-n-vin-r-z-r-n-il-s-i-v-pril-p - 08.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/564-p-r-n-rs-v-u-gr-ns-p-s-v-i-dj-l-vni-s-r- 07.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/559-idj-n-i-n-z-dj-bidj-pr-dj-n-pr-g-v-ri - 02.02.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/542-dj-li-l-lni-djiu-i-z-dj-fun-ci-nir-s-s-n-ili-n-ph-djni-i-s-subv-ncii-dj-c-n-r-ln-i-l-ln-vl-s - 26.01.2018

Општина Прилеп - http://www.prilep.gov.mk/panel-diskusija-na-tema-kakva-tv-mu-e-potrebna-na-prilep/ - 23.01.2018

Стручен панел: Каков медиум/ТВ му е потребен на Прилеп? - 23.01.2018

Инфокомпас - http://www.infokompas.com.mk/2018/01/23/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%83%d0%bc%d0%b8-%d0%bd%d0%b5/ - 23.01.2018

Публикум - http://www.publikum.mk/panel-diskusija-na-tema-kakva-tv-mu-e-potrebna-na-prilep/ - 23.01.2018

Слободен печат - https://www.slobodenpecat.mk/drustvo/debata-lokalnite-mediumi-sushtinski-za-demokratijata-drzhavata-da-se-vkluchi-vo-subventsionirane/ - 23.01.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/538-work-place-rights-are-not-for-sale-worst-choice-jobs-beyond-the-pale-together-we-will-never-fail - 22.01.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/532-today-is-bogojavljenie-vodici - 19.01.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/529-alexander-the-great  - 11.01.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/524-kolede-tradition-and-customs - 05.01.2018

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/520-monuments-in-prilep-latin-lover  - 04.01.2018

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/511-the-budget-requires-a-plan-for-solving-local-problems - 29.12.2017

МИЦ - https://www.facebook.com/medijskiMIC/posts/1064987246977735 - 25.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/499-football-story-the-thorny-path-to-success - 22.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/500-seeking-for-day-care-center-for-people-with-disabilities-association-message-prilep - 22.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/493-municipality-of-prilep-discusses-a-prize-competition-on-the-beginning-of-the-patron-holiday-sveti-nikola - 15.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/492-mr-petre-petreski-director-of-the-city-library-borka-taleski-prilep - 15.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/478-youth-for-prilep-what-does-my-municipality-need - 06.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/475-school-performance-by-children-with-special-needs-from-the-elementary-school-kliment-ohridski-prilep - 05.12.2017

МИЦ - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/474-international-volunteer-day-december-5th - 05.12.2017

Зорица Јолеска Мирчевски - Дефектолог и Лична Асистентка - 02.12.2017

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/465-zorica-joleska-mircevski-special-needs-teacher-and-personal-assistant

Моето здравје, мое право - Кампања на Црвен крст Прилеп - 01.12.2017

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/461-my-health-my-right

Александар Цветкоски - 29 Ноември - Денот на Републиката на СФРЈ - 29.11.2017

Рома СОС - Добитник на 3то Ноемвриска награда - 28.11.2017

Проф. Билјана Тинтоска - Драмски секции во училиштата - 23.11.2017

Александар Цветкоски - Култура на Балканот - 22.11.2017

Видливоста на НВОите во Македонија и состојбата во новинарството -  https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/409-the-visibility-of-the-csos-and-the-state-of-the-journalism-in-macedonia - 24.10.2017

Иницијални видеа за претставување на проектот:

Бојан Кривокапич - книжевник и антрополог 15.11.2017

АГТИС - Жената секогаш со себе треба да носи 2 работи - нејзиното достоинство и паметот - 24.10.2017

МИЦ - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/409-the-visibility-of-the-csos-and-the-state-of-the-journalism-in-macedonia - 24.10.2017

Јован Матиќ - професионален новинар и музичар 17.10.2017