|  АГТИС - NGO in special consultative status with the ECOSOC of the UN

АГТИС во медиумите

АГТИС се грижи своите проектни активности и идеи максимално да ги презентира во медиумите, односно видливоста на проектните активности е прв приоритет

 

ОТВ Прилеп - Законите се тесна рамка за потрошувачките навики  - 30.03.2018

ОТВ Прилеп - Изложба на уметнички фотографии „Јордан Зазоски-Зазо“ на Фото кино клуб „Прилеп“  - 23.03.2018

ОТВ Прилеп - Интеграција и напредок во општеството на ромската популација  - 20.03.2018

ОТВ Прилеп - Галерија на икони при НУ Завод и Музеј - Прилеп  - 19.03.2018

ОТВ Прилеп -  Колку ги познавате вашите потрошувачки права? 15.03.2018

Плусинфо  - Зрели VS професори пубертетлии - 10.03.2018

ОТВ Прилеп - Диксриминација на најголемото малцинство во Прилеп - Ромската популација - 09.03.2018

ОТВ Прилеп - ЈНУ Институт за старословенска култура - Прилеп - 02.03.2018

Плусинфо - Заложничка драма - 22.02.2018

ОТВ Прилеп - Извиднички завет на Извиднички одред „Феникс“ - Прилеп  - 21.02.2018

ОТВ Прилеп -  Меѓународен карневал ПРОЧКА 2018 Прилеп  -19.02.2018

Плусинфо - Законите на протести или на Прочка - 18.02.2018

ОТВ Прилеп -  ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ ПРOЧKA” 2018 ПРИЛЕП -18.02.2018

ОТВ Прилеп - ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО ПОИНАКВО СВЕТЛО - 13.02.2018

Бриши наводници -  Барокот не треба да сѐ симнува, очекуваме стриптиз - 12.02.2018

Плусинфо - Барокот не треба да сe симнува, очекуваме стриптиз - 08.02.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/565-z-p-l-n-v-zil-n-n-vin-r-z-r-n-il-s-i-v-pril-p - 08.02.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/564-p-r-n-rs-v-u-gr-ns-p-s-v-i-dj-l-vni-s-r- 07.02.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/559-idj-n-i-n-z-dj-bidj-pr-dj-n-pr-g-v-ri - 02.02.2018

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2018/01/blog-post_29.html - 29.01.2018

10без10 -  ПОТ ОД ОЧИТЕ И СОЛЗИ ОД ПОД МИШКИ - КОЛУМНА НА АЛЕКСАНДАР ЦВЕТКОСКИ - 29.01.2018

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/mislenje/3878/pot-od-ocite-i-solzi-od-pod-mishki - 27.01.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/542-dj-li-l-lni-djiu-i-z-dj-fun-ci-nir-s-s-n-ili-n-ph-djni-i-s-subv-ncii-dj-c-n-r-ln-i-l-ln-vl-s - 26.01.2018

Општина Прилеп - http://www.prilep.gov.mk/panel-diskusija-na-tema-kakva-tv-mu-e-potrebna-na-prilep/ - 23.01.2018

Инфокомпас  http://www.infokompas.com.mk/2018/01/23/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%83%d0%bc%d0%b8-%d0%bd%d0%b5/ - 23.01.2018

Публикум - http://www.publikum.mk/panel-diskusija-na-tema-kakva-tv-mu-e-potrebna-na-prilep/ - 23.01.2018

Слободен печат - https://www.slobodenpecat.mk/drustvo/debata-lokalnite-mediumi-sushtinski-za-demokratijata-drzhavata-da-se-vkluchi-vo-subventsionirane/ - 23.01.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/538-work-place-rights-are-not-for-sale-worst-choice-jobs-beyond-the-pale-together-we-will-never-fail - 22.01.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/532-today-is-bogojavljenie-vodici - 19.01.2018

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7899-barok-rokoko-i-ohohooooo-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 18.01.2018

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/mislenje/3840/barok-rokoko-i-$-ohohooooo - 17.01.2018

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2018/01/blog-post_17.html - 17.01.2018

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7899-barok-rokoko-i-ohohooooo-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 17.01.2018

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2018/01/blog-post_11.html - 12.01.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/529-alexander-the-great  - 11.01.2018

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7838-jas-sum-roden-vakov-so-shto-se-pravdash-ti-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 10.01.2018

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3808/jas-sum-roden-vakov-so-shto-se-pravdash-ti - 09.01.2018

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2018/01/blog-post.html - 09.01.2018

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7819-bidete-paraziti-oti-e-najvozvisheno-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 08.01.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/524-kolede-tradition-and-customs - 05.01.2018

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/520-monuments-in-prilep-latin-lover  - 04.01.2018

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3780/bidete-paraziti-oti-e-najvozvisheno - 29.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_29.html - 29.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3777/nepoznato-vo-ravenkata-na-vmro-e-vmro - 28.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_28.html - 29.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/511-the-budget-requires-a-plan-for-solving-local-problems - 29.12.2017

ОТВ Прилеп - https://www.facebook.com/medijskiMIC/posts/1064987246977735 - 25.12.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7724-selfi-pred-ladno-odbivanje-kolumna-na-aleksandar-cvetkovski - 25.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/499-football-story-the-thorny-path-to-success - 22.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/500-seeking-for-day-care-center-for-people-with-disabilities-association-message-prilep - 22.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3755/selfi-pred-ladno-odbivanje - 22.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_22.html - 22.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3750/za-makedonija-racionalno-a-ne-racionaliziracki  - 20.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_20.html - 20.12.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7699-agentot-machka-angazhiran-za-makedonija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 18.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/493-municipality-of-prilep-discusses-a-prize-competition-on-the-beginning-of-the-patron-holiday-sveti-nikola - 15.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/492-mr-petre-petreski-director-of-the-city-library-borka-taleski-prilep - 15.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3727/agentot-macka-angaziran-za-makedonija - 15.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_15.html - 15.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_14.html - 14.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3707/centrirame-i-balansirame-partiski-knishki - 12.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_12.html - 12.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post_11.html - 11.12.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7642-kakvo-sedishte-takvo-gledishte-od-dvorot-na-zatvorot-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 11.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3697/kakvo-sedishte-%E2%80%93-takvo-gledishte-od-dvorot-na-zatvorot - 09.12.2017

Радио Слободна Европа - https://www.slobodnaevropa.mk/a/28902981.html - 08.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/478-youth-for-prilep-what-does-my-municipality-need - 06.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3688/placeme-za-licata-so-specijalni-potrebi-odrabotuvame-za-kriminalcite-neli-vankovska - 06.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/blog-post.html - 06.12.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7629-parazit-od-27-santimetri-pronajden-vo-zgradata-na-vmro-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 06.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/475-school-performance-by-children-with-special-needs-from-the-elementary-school-kliment-ohridski-prilep - 05.12.2017

ОТВ Прилеп - https://mic.org.rs/otvorena-televizija/item/474-international-volunteer-day-december-5th - 05.12.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3678/parazit-od-27-santimetri-pronajden-vo-zgradata-na-vmro - 05.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/12/27.html - 05.12.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7610-makedonsko-makedonski-sudir-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 04.12.2017

Зорица Јолеска Мирчевски - Дефектолог и Лична Асистентка - 02.12.2017

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/465-zorica-joleska-mircevski-special-needs-teacher-and-personal-assistant

Моето здравје, мое право - Кампања на Црвен крст Прилеп - 01.12.2017

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/461-my-health-my-right

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3663/makedonsko-makedonski-sudir - 01.12.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/blog-post_30.html - 30.11.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3655/313-bara-mnogu-zashtiteni-svedoci - 29.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/313.html - 29.11.2017

Александар Цветкоски - 29 Ноември - Денот на Републиката на СФРЈ - 29.11.2017

Рома СОС - Добитник на 3то Ноемвриска награда - 28.11.2017

МИЦ - Билјана Тинтоска - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/451-biljana-tintoska - 27.11.2017

МИЦ - Александар Цветкоски - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/450-the-culture-on-the-balkans-aleksandar-cvetkoski - 27.11.2017

Проф. Билјана Тинтоска - Драмски секции во училиштата - 23.11.2017

Александар Цветкоски - Култура на Балканот - 22.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/blog-post_21.html - 21.11.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3616/grujo-dobri-gosti-ti-dojdoa--ubistvo-so-pesna - 20.11.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3597/kako-da-ubiesh-covek-vo-100-lekcii-2 - 17.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/100-2.html - 17.11.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3593/kako-da-ubiesh-covek-vo-100-lekcii - 16.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/100.html - 16.11.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3581/makedonski-triper-i-francuski-sifilis - 13.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/blog-post_13.html - 13.11.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3550/tikvarnikot-od-malini - 05.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/11/blog-post.html - 06.11.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_30.html - 30.10.2017

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/mislenje/3516/onie-shto-se-pravat-deka-s%C3%A8-znaat-gi-nerviraat-tie-koi-s%C3%A8-znaat - 27.10.2017

АГТИС - Жената секогаш со себе треба да носи 2 работи - нејзиното достоинство и паметот - 24.10.2017

ОТВ Прилеп - https://www.mic.org.rs/otvorena-televizija/item/409-the-visibility-of-the-csos-and-the-state-of-the-journalism-in-macedonia - 24.10.2017

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/mislenje/3488/vmro-%E2%80%93-vska-kniga-na-mrtvite - 21.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_26.html - 21.10.2017

ТВ 24 вести - Гости Сашо Орданоски и Татјана С. Иванова - 16.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3457/poraki-do-glasacite-kako-da-prepoznaete-lazni-predizborni-vetuvanja-vo-pet-cekori - 12.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_41.html - 12.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3450/poraki-do-glasacite-vetuvanja-vo-milionski-sumi - 11.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_12.html - 11.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3446/poraki-do-glasacite-nova-izborna-paradigma-za-sto-godini-samotija - 10.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_10.html - 10.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3439/poraki-do-glasacite-neobicni-lokalni-izbori-%E2%80%93-makedonija-2017- 09.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/2017.html - 09.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3428/poraki-do-glasacite-gradonacalnikot-ne-e-zlatna-ripka - 08.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_16.html - 08.10.2017

ТВ Телма - АГТИС на емисијата КОД 08.10.2017 

21 ТВ - http://tv21.tv/mk/?p=147615 - 08.10.2017

Фејсбук страна ТВ Канал 5 - АГТИС на Емисијата Зевзекманија 07.10.2017 ТВ Канал 5 - АГТИС на емисијата Зевзекманија - Трикови во предизборни ветувања 07.10.2017 

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3427/poraki-do-glasacite-cekajkji-go-noviot-diktator - 07.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_66.html - 07.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3426/poraki-do-glasacite-dolgo-patuvanje-vo-nokjta - 06.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_9.html - 06.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3424/labina-treba-da-si-plati-smetka-za-gravitacija - 05.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_5.html - 05.10.2017

ТВ 24 Вести - Здружението АГТИС симболично ја почна кампањата „Трикови во предизборните ветувања“ - http://24vesti.mk/zdruzhenieto-agtis-simbolichno-ja-pochna-kampanjata-%E2%80%9Etrikovi-vo-predizbornite-vetuvanja%E2%80%9C - 03.10.2017

Македонски Радио - Евалуација на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“, водена од проектниот координатор Филип Грижоски и координатор од Зенит - Душко Тодороски 03.10.2017

Радио Слободна Европа - Предизборен перформанс за политичките трикови - https://www.slobodnaevropa.mk/a/28771051.html - 03.10.2017

ТВ Шења - Финална ТВ прес конференцијa во рамки на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“ водена од двајца лидери на мислење Александар Цветкоски и Сефер Тахири 29.09.2017

ТВ 24 вести - Отворена дебата во предизборна кампања 26.09.2017 

ТВ Алсат М - Емисија за евалуација на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“: Гости: Филип Грижоски (Проектен координатор) и Мухамедали Ибрахими (Координатор од Мултиетникум) 25.09.2017

Прилог МРТ1 - Настан за доделување награди на најдобрите видео перформанси - „Дали си предавник ако имаш пријател од „другите“?“ - 10.09.2017

Прилог Канал Визија - Настан за доделување награди на најдобрите видео перформанси - „Дали си предавник ако имаш пријател од „другите“?“- 10.09.2017

Тајм МК - http://www.time.mk/nastani/da9a91b275 - 03.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3409/transkripti-od-telefonskite-razgovori-na-licnosta-a-so-b-i-b-so-c - 02.10.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post.html - 02.10.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3392/oti-be-ic-ne-vi-raboti-rabotata - 28.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7137-oti-be-ich-ne-vi-raboti-rabotata-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 28.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_28.html - 28.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3361/nov-bran-begalci-vo-oktomvri - 22.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7046-nov-bran-begalci-vo-oktomvri-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 22.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_21.html - 22.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_20.html - 20.09.2017

Цивилмедиа - http://civilmedia.mk/i-novit-kradat-pa-schto-dka/ - 15.09.2017

ТВ Нова, Сефер Тахири - http://tvnova.mk/video/debati/otvoreno-studio-razedinuvachki-zakon-za-obedinuvachki-jazik/ - 14.09.2017

10без10 - https://www.facebook.com/10bez10/posts/10155674476974699 - 12.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6917-kje-ima-li-nekogash-debata-bez-borba-za-vlast-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 12.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3313/-kje-ima-li-nekogash-debata-bez-borba-za-vlast - 12.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_12.html - 12.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/vesti/opshtina/6903-agtis-pilep-dodeli-nagradi-na-najdobrite-video-performansi-realizirani-vo-proektot-demistifikacija-na-megjuetnichkite-konflikti - 10.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_9.html - 09.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3305/go-sakate-na-francuski-ili-na-anticki-nacin - 08.09.2017

Радио Слободна Европа, Сефер Тахири - https://www.slobodnaevropa.mk/a/28719864.html - 06.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_5.html - 05.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post.html - 05.09.2017

ТВ Телма Топ Тема - https://www.youtube.com/watch?v=a3EZU4rcvO8 - 04.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/vesti/makedonija/6845-direktni-stranski-insinuacii-ili-bea-investicii-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 04.09.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3275/referendum-za-markovi-kuli - 02.09.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6833-referendum-za-markovi-kuli-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 02.09.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/08/blog-post_29.html - 29.08.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6744-budenje-ili-bladanje-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 25.08.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3242/budenje-ili-bladanje - 24.08.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6715-grad-so-tolku-kandidati-za-gradonachalnik-ne-treba-da-se-plashi-za-svojata-idnina-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 23.08.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/08/blog-post.html - 23.08.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3120/besnite-pci-na-kajafa - 29.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6463-besnite-pci-na-kajafa-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 29.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_31.html - 29.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3072/nie-sme-tie-na-koi-roditelite-ne-predupreduvaa - 19.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6395-nie-sme-tie-na-koi-roditelite-ne-predupreduvaa-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 19.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_19.html

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3055/vmrovski-moral-kradel-oti-moral - 15.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6358-vmrovski-moral-kradel-oti-moral-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 15.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_17.html - 15.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3038/nema-povekje-siromashtija - 11.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6306-nema-povekje-siromashtija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 12.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_11.html - 11.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3020/-ilija-narecen-zaklina - 07.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6249-ilija-narechen-zhaklina-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 07.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post.html - 07.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/3012/kuriri--karabdalici - 05.07.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6213-kuriri-karabdalici-kolumna-na-aleksandar-cvetkovski - 05.07.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_10.html - 05.07.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2993/kolku-shto-vemereto-razbra-tolku-angjushev-greshi - 30.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_30.html - 30.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6141-kolku-shto-vemereto-razbra-tolku-angjushev-greshi-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 30.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2980/montirana-zdravstvena-konstrukcija - 26.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_27.html - 26.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6110-montirana-zdravstvena-konstrukcija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 26.06.2017

ТВ Емисија на Алсат М - Патот кон | 21.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2947/zaev-kje-ne-umre-od-dosada - 20.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6069-zaev-kje-ne-umre-od-dosada-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski- 20.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_20.html - 20.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2935/nevina-sum-zimi-decata - 17.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_19.html - 19.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6049-nevina-sum-zhimi-decata-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 17.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2923/makedonija-pod-mominsko-ime - 15.06.2017

Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_15.html - 15.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6020-makedonija-pod-mominsko-ime-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski - 15.06.2017

Прилог Канал Визија - 14.06.2017

Прилог Канал Визија - Известување на заедницата - 13.06.2017

МРТ 1 - Прилог млади - 13.06.2017

Ливада - http://livada.mk/teraj-zoki-ponatamu-i-batali-skapanici/  - 10.06.2017

10без10 - https://10bez10.com/makedonski/kolumna/5980-bidi-optimist-premiere-polosho-e-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski 10.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2900/bidi-optimist-premiere-polosho-e - 10.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2893/teraj-zoki-ponatamu-i-batali-skapanici - 09.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2871/bugarskata-vojska-so-190-na-saat-vleze-na-kajmakcalan - 02.06.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2767/bebe-i-motorna-pila - 11.05.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_11.html - 11.05.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2743/sijamska-trojka - 05.05.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_4.html - 05.05.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/mislenje/2731/bez-svedoci - 03.05.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_3.html - 03.05.2017

Радио Слободна Европа - http://www.slobodnaevropa.mk/a/28454877.html - 02.05.2017

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/vest/113461/agtis-lavovi-kasapea-no-ne-gazea-cvekjinja - 01.05.2017

Плусинфо - http://www.plusinfo.mk/mislenje/2710/cudesna-e-ovaa-makedonija - 29.04.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/04/blog-post_28.html?spref=fb - 28.04.2017

Блог Бриши наводници - http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/04/blog-post_26.html?spref=fb - 26.04.2017

Калимеро - http://www.kalimero.mk/archives/15469 - 28.03.2017

24вести - http://24vesti.com.mk/%E2%80%9Edemistifikacija-na-megjuetnichkite-konflikti%E2%80%9C-proekt-na-nevladinata-agtis-vo-prilep - 27.03.2017

Локалноhttp://lokalno.mk/demistifikatsija-na-meguetnichkite-konflikti-proekt-na-nevladinata-agtis-vo-prilep/ - 27.03.2017

Плусинфо - http://plusinfo.mk/vest/109828/nevladini-organizacii-gi-demistificiraa-megjuetnickite-konflikti-vo-prilep - 27.03.2017

10без10 - https://10bez10.com/vesti/opshtina/5238-agtis-gi-demistificira-megjuetnichkite-konflikti-megju-srednoshkolcite - 27.03.2017

ТВ Алсат М - Претставување на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“ - 06.03.2017 

10без10 - АГТИС го имлементира проектот „Да се видам со твоите очи - 07.01.2017

10без10 - Експерти и аналитичари го евалуираа проектот „Фасадата држи, темелите тонат“ - 01.12.2016

Радио Слободна Европа - Празни ветувања и гладен народ - 10.11.2016

Прилог - ТВ Канал Визија - Емисија Граѓански прашалник, гости А.Цветкоски и А.Костадиноски - 03.10.2016

Слободна Европа - Национализам - залак за сиромашните, приход за политичарите - 01.10.2016

Kанал77 - Моралноста на криминалното низ призмата на економскиот криминалитет во Македонија - 19.09.2016

РесПублика - Моралноста на криминалното низ призмата на економскиот криминалитет во Македонија - 19.09.2016

Слободен печат - Хоштаплерски чудесија! - 09.09.2016

Australianmacedonian - Анкета која ја потврдува изреката: Aлал да им е - се искрадоа! - 04.09.2016

Нова ТВ - Морално или не, прашање е сега - 04.09.2016

Охридски - Институциите пропаѓаат, јавниот морал е загрозен - 29.08.2016

Цивил - Граѓаните немаат доверба и не знаат што работат институциите - 29.08.2016

Радио Слободна Европа - Институциите зависни од власта - 29.08.2016

+инфо - Оваа влада не е добра, а функционерите што не крадат се глупави - 29.08.2016

Либертас - Оваа влада воопшто не е добра - 29.08.2016

Телма - Граѓаните не сакаат влада што се грижи за сопствениот џеб - 29.08.2016

Радио МОФ - Глупави се функционерите кои не крадат - 29.08.2016

24вести - Партијата на трон-каде исчезнаа моралните вредности - 29.08.2016

10без10 - Резултати од анкета - 29.08.2016

Репортер - Голем дел од граѓаните сметаат дека оваа влада воопшто не е добра - 29.08.2016

Дебата за јавниот морал и демократските вредности во Македонија - 29.08.2016

Соопштение на 24 вести за анкетата за Јавниот морал 29.08.2016

Цивил.мк Видео од Панел-дискусијата на тема Јавниот морал 29.08.2016

Ин прес - Дебата за демократските вредности во Македонија - 26.08.2016

Фокус - Алал да им е на копилињата - се искрадоа! - 07.07.2016

Слободна Европа - Кога влогот е многу голем, нема место за компромис - 24.05.2016

Бриф - (ВИДЕО)Александар Цветкоски и Петар Арсовски во 360 степени - 24.05.2016

Репортер - (ВИДЕО) Александар Цветкоски и Петар Арсовски во дебата на 360 степени - 24.05.2016

Либертас - ВИДЕО: Александар Цветкоски и Петар Арсовски во 360 степени - 24.05.2016

Дебата на  ТВ Алсат  - емисија 360 степени, Учесници : Петар Арсовски - комуниколог и Александар Цветкоски - АГТИС


 

Слободна Европа - Фрли рипче, фати гласче - 07.05.2016

10без10- Видео Невладината  АГТИС со перформанса го најави својт проект „„Фасадата држи, темелите тонат...на институциите“ - 06.05.2016

Слободна Европа - Македонија е држава на оправдувачи - 02.05.2016

Радио слободна Европа - Цветкоски - Ние сме земја на оправдувањето - 02.05.2016

Тв Нова - Дебата - Институциите во служба на граѓаните - 28.03.2016

Грид мк - „Фасадата држи, темелите тонат... на институциите“ - проект на невладината организација АГТИС од Прилеп -  28.03.2016

Слободна Европа - Партиските пари тешко се следат - 26.03.2016

10без10 - „Фасадата држи, темелите тонат... на институциите“ - проект на невладината организација АГТИС од Прилеп

Слободна европа - Бесплатни леќи за розова диоптрија на младите - 09.03.2016

АГТИС - Прилеп објавува оглас за граѓанско учество во проектот „Фасадата држи, темелите тонат ... на институциите“ - 18.03.2016

Newspaper - El norte de Castilla - Spain - 31.01.2016

Радио слободна Европа - Граѓанските иницијативи се туркаат на мускули - 13.10.2015
Foxnews -Wave of misery: EU-bound refugees bring Balkans to breaking point - 06.09.2015
Радио слободна Европа - Oпштеството поделено „до коска“ - 15.08.2015
ТВ Канал Визија - Емисија разговор со повод - Јуни 2015
Радио слободна Европа - Се ближат избори, во игра меѓуетнички инциденти? - 14.08.2015
ТВ Канал Визија - Вести - Спротивен меѓуетнички role play 1
Радио Слободна Македонија - Платформа со Љубиша Николовски - 04.06.2015
ТВ Канал Визија - Вести - Спротивен меѓуетнички role play 4
10bez10 - “Спротивен меѓуетнички Role Play” - проект во соработка на АГТИС и Општината Долнени 30.05.2015
ТВ Канал Визија - Вести - Спротивен меѓуетнички role play 3
ТВ Канал Визија - Вести - Спротивен меѓуетнички role play - 21.03.2015
Радио слободна Европа - Опозициските „бомби“ ја зоврија политичката криза - 16.05.2015
Радио слободна Европа - Младите ја разбудија заспаната јавност - 25.04.2015
Радио слободна Европа - Билдање партиски рејтинг како пред избори 13.03.2015
Радио слободна Европа - Арогантната власт ги тера луѓето на улица – 18.12.2014
Радио слободна Европа - Власта против гласот на граѓаните - 05.12 2014
Радио слободна Европа - Владата се повлекува под притисок на јавноста - 27.11.2014
Радио слободна Европа - Вработување во администрација за мирна глава -03.11.2014
Радио слободна Европа - Традиционален молк и наведната глава - 24.10.2014
Радио слободна Европа - Граѓанските иницијативи тешко се туркаат до крај - 21.06.2014
Радио слободна Европа - Моќта на немоќните при заштита на гласачките права - 02.05.2014
Радио слободна Европа - На избори и со господ напред - 18.04.2014
Радио слободна Европа - Незадоволство има, но „третиот“ не успева - 16.04.2014
Радио слободна Европа - Предизборните ветувања, неизбежен фолклор - 07.04.2014
Радио слободна Европа - Зошто бројот на неопределени се намалува на избори? - 04.03.2014
Радио слободна Европа - Уметноста на партизацијатa - 08.02.2014
Дебатирањето менува: Миграцијата ќе се намали ако се подобри политичката ситуација во Македонија - 30.01.2014
Радио слободна Европа - Каков нарачател, такви анкетни резултати - 11.11.2013
Радио слободна Европа - Кога нема леб има политика - 08.11.2013

Setims - 09.07.2013
Радио Слободна Европа - Незадоволството под мустаќ, за проблемите молк - 17.08.2013
Радио Слободна Европа - Меѓу граѓанската активност и партиската припадност - 08.08.2013
Радио Слободна Европа - До избори ветувања, потоа обвинувања- 03.08.2013

Радио Слободна Европа - Над 20 милиони евра за фонтани и плоштади - 18.07.2013
Радио Слободна Европа - Власта глуми невладин сектор 20.06.2013
Радио Слободна Европа - Скопје се полни, внатрешноста изумира - 08.06.2013
Радио Слободна Европа - Најскапи и најчудни избори досега- 04.06.2013
Радио Слободна Европа -Министерствата ги кријат законите од невладините - 27.05.2013
Радио Слободна Европа- Изборни ветувања како првоаприлски шеги - 01.04.2013
Тв Алфа - Локалниот економски развој не е приоритет за општините - 01.04.2013
ТВ Алфа - Трикови во предизборните ветувања – 21.03.2013
Prespa News - Граѓаните на Ресен најинформирани што нудат кандидатите за градоначалници 21.03.2013
Daily Macedonia - 21.03.2013
Новини мк - 21.03.2013
Радио Слободна Европа -Тутунот - главна тема во предизборната кампања во Долнени – 21.03.2013 
DW - Како да се парламентарни, а не локални избори – 20.03.2013
Утрински весник - Предупредување во Прилеп: Внимавајте на триковите во ветувањата - 20.03.2013
Канал 77 - 75% од програмите се прават за лични и партиски интереси – 19.03.2013
ТВ Тера - Трикови во предизборните ветувања – 19.03.2013
АМН - Граѓаните од Пелагонија не знаат што им нудат кандидатите за градоначалници - 19.03.2013
Таратур - Не верувајте на предизборните ветувања на политичарите – 18.03.2013 
Буквар - Не верувајте на предизборните ветувања на политичарите -18.03.2013
Daily Macedonia – 18.03.2013 
ТВ Тера  – 18.03.2013
ТВ 24 Вести - Не верувајте на предизборните ветувања на политичарите – 17.03.2013
ТВ 24 вести - Не верувајте на предизборните ветувања на политичарите – 17.03.2013
Буквар - Не верувајте на предизборните ветувања на политичарите 17.03.2013
А 1 он- Колку граѓаните веруваат во програмите на кандидатите - 17.03.2013 
Redup - Предзиборна анкета на АГТИС:Граѓаните сеуште недоволно ги знаат ингеренциите на општините и градоначалниците - 14.03.2013
Канал 77 - Граѓаните сеуште недоволно ги знаат ингеренциите на општините и градоначалниците – 14.03.2013
Радио Слободна Европа - Граѓаните не веруваат во предизборните ветувања -13.03.2013
А1 он -Градоначалникот не е златна рипка – 13.03.2013
Утрински весник - Анкета - Градоначалникот не е златна рипка – 13.03.2013
ТВ Канал Визија - Емисија Интервју - 08.03.2013 
ТВ Канал Визија - Вести 08.03.2013 
Радио слободна Европа - Политиката ги кочи граѓанските иницијативи- 14.02.2013
Утрински весник - Белата чума закана за Пелагонија - 04.02.2013
Утрински весник - Општините заглавени во невработеноста - 03.02.2013
Утрински весник- Кочници за развој на малите општини - 25.12.2012
Радио Слободна Европа - Бројни проблеми во Долнени и Кривогаштани - 25.12.2012
ТВ Алфа - Портик - Инфо за локалните избори - 21.12.2012
Можности за развој на општина Новаци - 19.12.2012
Региони - Истражување за економскиот развој во Новаци - 17.12.2012
ТВ Тера - Актуел - Градоначалникот не е златна рипка - 06.11.2012
EMISIJA Pazar i pari - TV Telma 12.07.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=TXe_QRxEvT0&list=UUEqhTwHtfABX_Uy9Nv5IMRQ&index=1&feature=plcp
Emisija - Ako e - MTV - 19.07.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=6SpVNjNASRg&feature=youtu.be
Radio slobodna Evropa - 12.08.2012 - http://www.makdenes.org/content/article/24673326.html
TV Tera - 26.07.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=QcmcnshNQJc&feature=youtu.be
Patokaz - br.8 juli 2012
Australianmakcedonianweekly_31jul12_p15
MTV - 11.05.2102 - http://www.youtube.com/watch?v=roGPlWRe69c&feature=youtu.be
TV Sitel – utrinska - http://www.youtube.com/watch?v=GVc4xxoXFXg&feature=youtu.be
Kanal 5 -21.07.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=qf_t4FewH7s&feature=youtu.be
TV Telma 08.07.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=3lSElS6xifo&feature=youtu.be
TV Kanal 5 – 11.05.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=f6B6K1u4Jnw&feature=youtu.be
TV24 vesti_04.05.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=HgdSbktYLsg&feature=youtu.be
TV24 vesti - 11.05.2012- http://www.youtube.com/watch?v=UHchsOk3bMo&feature=youtu.be
A1on - http://a1on.mk/wordpress/archives/110
TV Alfa - 10.07.2012 - http://www.youtube.com/watch?v=tJyPeMXyJ3w&feature=youtu.be
TVKanal 5 plus_5 -11.05.2012- http://www.youtube.com/watch?v=iWYfXfhmiUM&feature=youtu.be
MTV - 11.05.2102 - http://www.youtube.com/watch?v=roGPlWRe69c&feature=youtu.be
TV Sitel – utrinska - http://www.youtube.com/watch?v=GVc4xxoXFXg&feature=youtu.be
TV Telma - Прилепските дуќанџии ултимативно бараат намалување на казните
Утрински весник  - http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=98BFC1764F4CC04983F1C3918A6DDBEB 
TV Sitel – Journal - http://www.youtube.com/watch?v=92Ew9SsHUwo&feature=related
TV Telma - http://www.youtube.com/watch?v=DjO5V34IVow&feature=related
24 News - http://www.youtube.com/watch?v=hxywN1zmbbM&feature=related -
Sitel TV - http://www.youtube.com/watch?v=usCR8WcxNB8&feature=related
Alfa TV - http://www.youtube.com/watch?v=UafQW2sixeQ&feature=related
Daily newspaper Kapital - http://www.kapital.mk/MK/dneven_vesnik/78217/8,5_milioni_evra...
Radio Free Europe "Silenced public" -  http://www.makdenes.org/content/article/24440781.html
Kapital - http://www.kapital.mk/MK/dneven_vesnik/78889/likvidnosta_kje_se_dotenchi_-_budzhetot_kje_se_polni_so_novi_kazni!.aspx
Web portal Makdenes – article "Inspections - fear for the businessmen" - http://www.makdenes.org/content/article/24467733.html
Utrinski vesnik - “The businessmen are afraid of the inspectors” - http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=60F486AC3E7CF2418CDED19657880D0C
Globus magazine” – supplement terminator No. 113 “Inspections kick away investors” - http://www.globusmagazin.com.mk/WBStorage/Files/terminator113.pdf
Road sign No.2 2012, article Fines-Yes! But, not only just to full the state treasury!
The Australian-Macedonian weekly newspaper - article, "The businessmen require a different treatment from the state"
Плус инфо - http://www.plusinfo.mk/vest/41996/Rabotilnica-zhalbenata-postapka-protiv-odlukite-na-inspektorite-od-UJP-e-skoro-nevozmozhna
Инпрес - http://www.time.mk/read/22b86fcbf1/badf754eb1/index.html
Кајгана - http://kajgana.com/rabotilnica-za-novitetite-vo-zakonite-za-hrana
Канал 77 - http://www.kanal77.com.mk/portal/index.php/vesti/mkd/rabotilnica-za-novitetite-vo-zakonite-za-hrana.html
Капитал - http://www.kapital.mk/MK/dneven_vesnik/83688/inspektorite...
Макфакс - http://www.makfax.com.mk/283188/rabotilnica_za_novitetite_vo_zakonite_za_hrana
Миа - http://www.mia.com.mk/default.aspx?mId=2&vId...
МТВ - http://www.time.mk/read/22b86fcbf1/add5e95324/index.html
Нет пресс - http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=102734&kategorija=2
ТВ Сител - http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/rabotilnica-za-rabotata-na-danochnata-sluzba
Точка - http://tocka.com.mk/1/65841/kafeandziite-i-malite-trgovci-najcesta-meta-na-inspektorite
Вечер - http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=B5332276FC20A9438546081A14159EA7
A1 on - http://a1on.mk/ekonomija/biznisklima.html
TV Alfa - Inspections hinder business - Инспекциите го кочат бизнисот
TV Telma - Inspections "nightmare" for businessmen - Инспекциите „кошмар“ за бизнисмените
MTV - Survey: Businesses are afraid to say they have problems: The impact of inspection on the business climate Анкета: Бизнисмените се плашат да ги кажат проблемите што ги имаат ; The impact of inspection on the business climate Влијанието на инспекцискиот надзор врз деловната клима
Sky MK – The businesses are scared to speak publicly about the problems they have withinspections Кај бизнисмените постои страв јавно да проговорат за проблемите што ги имаат со инспекциите.
Plus Info - Survey: Businesses are afraid to speak publicly about problems with inspections Анкета: Бизнисмените се плашат да говорат јавно за проблемите со инспекциите
TV Sitel - Survey: "The inspector ring as much as he wants", scared businessmenАнкета: „Инспекторот ѕвони колку што сака“, бизнисмените исплашени----
Radio network Kanal 77& Radio Free Europe, 17.11.2010, http://www.makdenes.org/content/article/2222560.html;
A1 TV New, 27.11.201; MTV 1 “Good Morning Macedonia”-morning show, 14.12.2010; TV Sitel “Journal”, morning show, 14.12.201;TV Sitel (Rerun),14.12.2010;
TV Tera “Actuel”, 14.12.2010, http://www.youtube.com/tvtera#p/u/115/mbDuvUnXVFE, http://www.tera.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=29716%3A2010-12-14-16-55-46&catid=48%3A2008-10-22-13-36-33&Itemid=106 ;
BOM TV - satellite network, 14.12.2010, http://www.youtube.com/tvtera#p/u/115/mbDuvUnXVFE, http://www.tera.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=29716%3A2010-12-14-16-55-46&catid=48%3A2008-10-22-13-36-33&Itemid=106,
TV Tera “Actuel”, 15.12.2010, http://www.youtube.com/tvtera#p/u/110/s1E A9SwuvE, http://tera.mk/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=104&video_id=1782,
Tera TV, 19.12.2010, http://www.youtube.com/agtis#p/u/16/9U8MoakIJhc, TV Tera(Rerun), 23.12.2010, 25.12.2010, 26.12.2010, http://www.youtube.com/agtis#p/u/16/9U8MoakIJhc;
agtis.org.mk, http://www.youtube.com/agtis#p/u/7/mzn_fLWh0do, http://www.youtube.com/agtis#p/u/6/AZ3eqcPuCxY;
Press conference Hotel Continental, 23.12.2011, http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=79709323&lId=1&pmId=13;
TV Tera “Actuel”, 07.01.2011, http://www.tera.mk/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=104&video_id=1865,
http://www.youtube.com/tvtera#p/u/81/IaoKsQHg9sA;
TV Tera “Actuel”, 12.01.2011, http://www.tera.mk/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=104&video_id=1870,
http://www.youtube.com/tvtera#p/u/69/GpYG5PV2um4;
MTV 1 “Good Morning Macedonia”-morning show, 04.03.2011; Macedonian Radio - Nightly program, 04.03.2011;
Web portal “Okno”, 18.03.2011,http://www.okno.mk/node/10518;
Tera TV -Walking talker, 25.03.2011, 26.03.2011, 28.03.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/15/CWTJHZJ-1Cc;
TV Sitel - morning show, “Journal” , 30.03.2011, Rerun 30.03.2011, http://www.youtube.com/watch?v=EC;k4xrGLFmk
TV Kanal 5 morning show “Hello Macedonia”, 30.03.2011, TV Kanal 5 News, 03.04.2011, http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=73369;
TV Tera“Actuel”, 06.05.2011, http://www.youtube.com/tvtera#p/search/0/kiHmJDsIVF0
http://www.tera.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=35354%3A2011-05-06-16-24-39&catid=48%3A2008-10-22-13-36-33&Itemid=106;
Alfa TV – political show “PRESSing”, 13.05.2011, http://www.alfa.mk/default.aspx?mId=104&gId=399;
TV Kanal 5 - TV show “Zevzekmania”, 13.05.2011, http://www.youtube.com/user/agtis?feature=mhum
TV Kanal 5, TV Kanal 5+, 15.05.2011, 18.05.2011, (Re-runs);
A1 TV - “Early Day” morning show, 17.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/9/dZ0uAQM1zn4;
TV Kanal Vizija, 23.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/7/1wriUW31mIk;
Daily newspaper “Utrinski vesnik”, 26.05.2011, http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=716D3AD13624A54C8974DF159C95FF04
TV Kanal 5-TV show “Zevzekmania”, 27.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/9/JoGrmcbmTkA;
TV Kanal 5, TV Kanal 5+, 29.05.2011, 01.06.2011 (Re-runs);
A1TV News, 27.05.2011, http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=138529,
http://www.youtube.com/agtis#p/u/10/IkWgJ9Kf5gQ
Web portal “10bez10”, 27.05.2011, http://www.10bez10.com/vesti/1329-70-od-gragjanite-se-plasat-javno-da-govorat-stravuvajki-za-rabotnoto-mesto-i-drugi-posledici;
Radio network Kanal 77, 27.05.2011, http://www.kanal77.com.mk/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=4796:70--------------&catid=81:mkd&Itemid=458
TV Kanal Vizija, 27.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/6/rST5ydp7Zt0
TV Kanal Vizija, 27.05.2011, http://www.kanalvizija.prilep.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1040:2011-05-27-20-07-35&cakit; TV 24 News, 28.05.2011, http://www.24vesti.mk/s/?FA92E46C5E4A02C8C55088D04B7EB8953D0236EE;
Daily newspaper “Vest”, 28/29.05.2011, http://vest.com.mk/?ItemID=19E44530002FDD4CB31BF5E2110DDC26;
TV 24 News, 30.05.2011, http://www.24vesti.mk/s/?16B843178753435E0B5D6CCFBBD7AFFA1D7DB71A;
TV AB Kanal, 30.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/9/yb6dKZqYjWs;
Web portal Tocka.com.mk, 30.05.2011, http://www.time.mk/read/36bd609767/5bf8768bc7/index.html;
News agency Makfaks, 30.05.2011, http://www.makfax.com.mk/_tools/refinedSearch#257733...
Macedonian Radio Television, 30.05.2011, http://www.mrt.com.mk/mk/vesti/15902;
Web portal “Zurnal”, 30.05.2011, http://www.zurnal.mk/content.asp?id=2011530125650;
Web portal “Macedonia News”, 01.06.2011, www.macedonia-news.info/macedonia/2978;
Radio Free Europe, 01.06.2011, http://www.makdenes.org/content/article/24212293.html;
Daily newspaper “Utrinski vesnik”, 01.06.2011, http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D7808B1A46253B47A8D13FFEDFC00D7E;
МТВ - Утринска емисија 29.12.2009;
ТВ Сител - Утринска емисија-29.12.2009;
ТВ Алсат - Вести - 12.01.2010;
ТВ Тера Актуел – Дали е загрозено правото на слободното изразување;
ТВ Сител - Вести 12.01.2010;
ТВ Канал 5 - Веси 12.01.2010;
ТВ АБ - Вести - 12.01.2010;
ТВ Тера - Актуел - интервју со Проф. д-р Билјана Ванковска http://www.youtube.com/watch?v=MiF2Qqm76fw, 13.04.2010/ 14.04.2010; 
ТВ Тера, Аклтуел - интервју со м-р Гордан Георгиев 14.04.2010;
ТВ Тера, Аклтуел - интервју со Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска - 15.04.2010
ТВ Тера - Аклтуел - интервју со Министерот за правда Михајло Маневски - http://www.youtube.com/agtis#p/u/7/Q690wKBfqkI - 16.04.2010;
ТВ Тера, Аклтуел - интервју со Александар Цветкоски - 22.04.2010;
ТВ Тера - Аклтуел - интервју со Александар Кржаловски - http://www.youtube.com/v/nu-OApvPDPg?f=user_uploads&app=youtube_gdata&autoplay=1 - 23.04.2010;
ТВ Тера - Аклтуел - гостин во вестите  Александар Цветкоски - 13.09.2010;
ТВ Алфа - веси  - 29.09.2010;
ТВ Телма - веси - http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=3315 - 29.09.2010;  МИА - 29.09.2010;
Радио слободна Европа - http://www.makdenes.org/content/article/1935547.html - 21.01.2010;
Радио слободна Европа - http://www.makdenes.org/content/article/2095376.html - 10.07.2010
Радио слободна Европа - http://www.makdenes.org/content/article/2062589.html - 05.06.2010;