Мудрости за новинари – Ако се занесеш, престануваш да бидеш битен

Новинарите гледаат што е важно за другите луѓе и знаат како тоа да го пренесат правилно, навремено и непристрасно, без разлика кој канал за комуникација го користат – печат, телевизија, радио или нови медиуми. Тие известуваат за факти од јавен интерес. Улогата на новинарот опфаќа повеќе од пишување и известување: тие носат вредни информации, ја … Продолжи со читање Мудрости за новинари – Ако се занесеш, престануваш да бидеш битен