Новинарите не се тука за да префрлаат топки на градоначалникот и на институциите, туку мора да прашаат она што граѓанин би запрашал

Што прават руралните општини, но и поголемите урбани општини, кои извршуваат надлежности за сметка на помалата општина со надлежностите во здравството, младинските и социјалните прашања? А што прават и НВО – ите? Да прашаш некој што ги знае работите, ќе ти рече: Совети? Ами локалните самоуправи ниту надлежностите не си ги остваруваат, а не па … Продолжи со читање Новинарите не се тука за да префрлаат топки на градоначалникот и на институциите, туку мора да прашаат она што граѓанин би запрашал