Новинарска патка

Одговорност на новинарот: Новинарот, пред сè, е одговорен за неговите читатели, слушатели и гледачи. После кон уредникот и медиумот. Новинарска внимателност: новинарот не смее туку – така да верува во изворот на информации, новинарот мора да работи на сузбивање на медиските лаги и пласирање на сензационалистички и заведувачки наслови. Не сите вести на интернет се … Продолжи со читање Новинарска патка