ОТВ – Чардак на крушевска куќа

Во интервју за ОТВ, репортерката Бесарта Адеми, разговара со кустос Даница Јанакиеска, за чардаците кои се значајни подрачја на крушевската куќа и секогаш биле затворени, затоа што тука се одвивале сите значајни моменти од животот, венчавки, крштевки итн. На чардаците се поставувале голем број на столови, некогаш и миндери и дрвени простори за седење. На … Продолжи со читање ОТВ – Чардак на крушевска куќа