ОТВ – Делата и техниката на Никола Мартиноски

Во интервју за ОТВ, репортерката Теона Крстеска разговара со кустос Лекса Преш за мотивите за сликите на Никола Мартиноски и техниката со која тие се направени. Мартиноски сликал слики во живо, од секојдневието, разни имендени, слави, жени доилки.Тој користел масло на платно, која е една од најтешките уметнички техники, бидејќи се црта негатив, за да … Продолжи со читање ОТВ – Делата и техниката на Никола Мартиноски