ОТВ: Горан Величковски: Темата треба да биде „изџвакана“ пред да се излезе на терен

Во склоп на проектот „Рурално мало новинарство преку Отворена Телевизија“, поддржан од Амбасадата на САД во Македонија, во имплементација на АГТИС од Прилеп, се одржа обука за граѓанско новинарство преку креативни работилници. На обуката учество зедоа млади од четирите општини Прилеп, Крушево, Кривогаштани и Долнени.  Меѓу другите едукатори, креативни работилници одржа и новинарот Горан Величкоски … Продолжи со читање ОТВ: Горан Величковски: Темата треба да биде „изџвакана“ пред да се излезе на терен