ОТВ – Локален економски развој во Крушево и акциони планови: колку се спроведуваат?

Во интервју за ОТВ, репортерката Маја Преш разговара со Коста Мицкоски, претставник на Општина Крушево, за локалниот економски развој, за акционите планови, колку се искористува брендот на Крушево како највисок град на Балканот и теренот за параглајдеризам за привлекување на туристи. Интервјуто е дел од проектот на АГТИС, „Рурално и мало новинарство преку Отворена ТВ“, … Продолжи со читање ОТВ – Локален економски развој во Крушево и акциони планови: колку се спроведуваат?