OTВ – Социјална заштита

Во телефонско интервју за ОТВ, репортерот Димитар Долгоски разговара со Зоран Малкоски, од Центар за социјална работа Прилеп, за работата на центaroт и излегувањето во пресрет на лицата со инвалидитет, социјално загрозените семејства и поединци. Се најавија и промени на законот за социјална заштита и законот за заштита на децата. Интервјуто е дел од проектот … Продолжи со читање OTВ – Социјална заштита