ОТВ – Социјално-одговорната улога на извидниците во општеството

Во интервју за ОТВ, репортерката Ангела Кочоска разговараше со Филип Стојаноски, старешина на Извидничкиот одред „Феникс“ од Прилеп,  за успесите што ги има извидничкиот одред, неговите членови, социјалната одговорност што ја имаат самите извидници и иднината на извидништвото. Интервјуто е дел од проектот на АГТИС, „Рурално и мало новинарство преку Отворена ТВ“, поддржан од Амбасадата … Продолжи со читање ОТВ – Социјално-одговорната улога на извидниците во општеството