ОТВ – Спомен куќа на Тодор Проески

Во интервју за ОТВ, репортерката Ирена Блажеска разговара со директорката на НУ Спомен куќа на Тодор Проески во Крушево, за тоа што претставува спомен куќата, што се има во неа, што претставува куќата за туризмот и општо за Крушево. Спомен куќата е посветена на македонската музичка икона Тодор Проески. Музејската поставка обезбедува еден хронолошки  приказ … Продолжи со читање ОТВ – Спомен куќа на Тодор Проески