ОТВ – Тутунот во Црнилиште

Во интервју за ОТВ, репортер Блеранд Ќамили разговара со земјоделци во село Црнилиште,  околу состојбата со тутунот, субвенциите, поплаките за ценењето, како и за  големата разлика помеѓу класите на тутун. Интервјуто е дел од проектот на АГТИС, „Рурално и мало новинарство преку Отворена ТВ“, поддржан од Амбасадата на САД во Македонија, направено во склоп на … Продолжи со читање ОТВ – Тутунот во Црнилиште