Отворена ТВ – Прилеп

Имплементирани

Проект: Отворена ТВ

Донатор: Европска Унија

Времетраење на проектот: Ноември 2017 – Септември 2018

Опис: Центарот за истражување на медиуми (МИЦ), заедно со партнерските организации АГТИС – Прилеп (Македонија), Приједор (Босна и Херцеговина) и Беране (Црна Гора), со поддршка на Европската унија, ќе спроведат во следните 11 месеци проект наречен “Отворена Телевизија (ОТВ)”.

Цел на проектот: Проектот предвидува формирање на локални непрофитни Oтворени Tелевизии во Ниш, Прилеп, Приједор и Беране, насочени кон одредени социјални групи како што се деца и млади, малцински и етнички групи, инвалиди, стари лица, невработени, социјално и физички загрозени државјани на Србија, Македонија, Босна и Херцеговина Херцеговина и Црна Гора.

Проектот е инициран врз основа на фактот дека јавните служби и приватните медиуми во овие земји, како и во светот, не даваат навремени, објективни и соодветни информации за граѓаните, особено оние што спаѓаат во категоријата ранливи групи.

Следете не: https://www.mic.org.rs/Otvorena-televizija

Репорти и медиумски појавувања:

МИЦ – ОТВ – ПРВА МЕДИСКА ЗАЕДНИЦА НА ИСТОЧЕН БАЛКАН – 05.10.2018
ОТВ Прилеп – ОТВ – ПРВА МЕДИСКА ЗАЕДНИЦА НА ИСТОЧЕН БАЛКАН – 05.10.2018
МИЦ – ПРИЛОЗИТЕ СЕ ЗА ПУБЛИКАТА, РЕКЛАМИТЕ СЕ ЗА СПОНЗОРИТЕ – 03.10.2018
МИЦ – ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ ГРАДОТ ПОД КУЛИТЕ – ПРИЛЕП – 01.10.2018
МИЦ – КАКО ДА УДРИТЕ ШАМАР НА ЦЕЛА ЗАЕДНИЦА? – 27.09.2018
МИЦ – НОВИНАРОТ НЕ Е ФУДБАЛЕР ДА ПРЕФРЛА ТОПКИ, ТРЕБА ДА ПРАША ОНА ШТО БИ ПРАШАЛ ГРАЃАНИНОТ- 26.09.2018
МИЦ ВО ХРАМОТ НА ЈАЗИКОТ – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? – 25.09.2018
ОТВ Прилеп – ВО ХРАМОТ НА ЈАЗИКОТ – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА?-e) – 25.09.2018
ОТВ Прилеп – МАКЕДОНСКА КУЈНА – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА  – 18.09.2018
МИЦ – МАКЕДОНСКА КУЈНА – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА – 18.09.2018
МИЦ НОВИНАРОТ ГО ЗАСТАПУВА ГРАЃАНИНОТ – 18.09.2018
МИЦ ГОЛЕМО И МАЛО НОВИНАРСТВО – 17.09.2018
МИЦГРАДСКИ СААТ – КРИВАТА КУЛА ВО ПРИЛЕП КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? – 13.09.2018
ОТВ Прилеп – ГРАДСКИ СААТ – КРИВАТА КУЛА ВО ПРИЛЕП КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? – 13.09.2018
МИЦ – ТРИБИНА КАКО ДО ПОДОБРО И ПОВИСТИНИТО ИНФОРМИРАЊЕ – 07.09.2018
ОТВ Прилеп – ТРИБИНА КАКО ДО ПОДОБРО И ПОВИСТИНИТО ИНФОРМИРАЊЕ – 07.09.2018
МИЦ„НАХРАНИ 10.000“– 06.09.2018
ОТВ Прилеп – „НАХРАНИ 10.000“ – 07.09.2018
МИЦ СТАРА ЧАРШИЈА ПРИЛЕП – АНЏИЈА И БОСТАНЏИЈА КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? – 04.09.2018
ОТВ Прилеп – СТАРА ЧАРШИЈА ПРИЛЕП – АНЏИЈА И БОСТАНЏИЈА КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? – 04.09.2018
МИЦ ВЕЛО ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПРОШЕТКА НИЗ ПРИЛЕП И ВО МУЗЕЈОТ ЗА ТУТУН – 03.09.2018
ОТВ Прилеп – ВЕЛО ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПРОШЕТКА НИЗ ПРИЛЕП И ВО МУЗЕЈОТ ЗА ТУТУН – 03.09.2018
МИЦ АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ЏЕС Л. БЕЈЛИ ВО ПРИЛЕП – 30.08.2018
ОТВ Прилеп – АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ЏЕС Л. БЕЈЛИ ВО ПРИЛЕП – 30.08.2018
МИЦ „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ” – 24.08.2018
ОТВ Прилеп – „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ”  – 24.08.2018
МИЦ – САДЕЊЕТО ТУТУН НЕ ЈА ИСКЛУЧУВА ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ – 21.08.2018
ОТВ Прилеп – САДЕЊЕТО ТУТУН НЕ ЈА ИСКЛУЧУВА ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ– 21.08.2018
МИЦ„МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ” – 17.08.2018
ОТВ Прилеп – „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ” – 17.08.2018
МИЦ– СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА – 17.08.2018
ОТВ Прилеп – СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА – 17.08.2018
Platform “Fair with the consumer” СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА – 17.08.2018
МИЦ – СЕДМИ МЕЃУНАРОДЕН ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВО ПРИЛЕП – 15.08.2018
МИЦ – „МАЛО НОВИНАРСТВО“ ЗА ЗНАЧАЈНИ ТЕМИ – 10.08.2018
ОТВ Прилеп – „МАЛО НОВИНАРСТВО“ ЗА ЗНАЧАЈНИ ТЕМИ – 10.08.2018
МИЦ – ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: ДАЛИ МАКЕДОНИЈА Е „ПРЕМИЕРСКА ДРЖАВА“?– 07.08.2018
ОТВ Прилеп – ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: ДАЛИ МАКЕДОНИЈА Е „ПРЕМИЕРСКА ДРЖАВА“? – 07.08.2018
МИЦ – „НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“ – КАМПАЊАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И УНИЦЕФ  – 07.08.2018
ОТВ Прилеп – „НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“ – КАМПАЊАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И УНИЦЕФ – 07.08.2018
МИЦ – OHRID CALLING 2018 – 06.08.2018
ОТВ Прилеп – OHRID CALLING 2018 – 06.08.2018
МИЦ – ИМЕР СЕЛМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ ЗНАЧИ САМО ДА СЕ СТАВАТ НА ХАРТИЈА, ТРЕБА ДА ЗАЖИВЕАТ – 03.08.2018
ОТВ Прилеп ИМЕР СЕЛМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ ЗНАЧИ САМО ДА СЕ СТАВАТ НА ХАРТИЈА, ТРЕБА ДА ЗАЖИВЕАТ  – 03.08.2018
МИЦ ИНТЕРВЈУ СО ЃОРЃИ СПАСОВ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА: ШТО ЌЕ ИМ СЕ РЕФОРМИ НА ПАРТИСКИТЕ “СУЛТАНИ”? – 31.07.2018
ОТВ Прилеп ИНТЕРВЈУ СО ЃОРЃИ СПАСОВ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА: ШТО ЌЕ ИМ СЕ РЕФОРМИ НА ПАРТИСКИТЕ “СУЛТАНИ”? – 31.07.2018
МИЦ, ВАКОВ ГО САКАМ ПРИЛЕП, СО ЕДЕН КУП ЛУЃЕ И СИТЕ НАСМЕАНИ И РАСПЕАНИ – 30.07.2018
ОТВ Прилеп Е, ВАКОВ ГО САКАМ ПРИЛЕП, СО ЕДЕН КУП ЛУЃЕ И СИТЕ НАСМЕАНИ И РАСПЕАНИ – 30.07.2018
МИЦ – НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТЕХНОЛОШКО-ИНДУСТРИСКАТА РАЗВОЈНА ЗОНА „ПРИЛЕП“ – 28.07.2018
ОТВ Прилеп – НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТЕХНОЛОШКО-ИНДУСТРИСКАТА РАЗВОЈНА ЗОНА „ПРИЛЕП“  – 30.07.2018
МИЦ– ЈАХИ ЈАХИУ: ДУРИ И 2/3 МНОЗИНСТВО ВЛИЈАЕ НА БРОЈОТ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА – 28.07.2018
ОТВ Прилеп ЈАХИ ЈАХИУ: ДУРИ И 2/3 МНОЗИНСТВО ВЛИЈАЕ НА БРОЈОТ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА  – 28.07.2018
МИЦ – МАКЕДОНСКИ И БЕЛГИСКИ ИЗВИДНИЦИ ОТКРИВААТ НОВ КУЛТУРЕН ПРОСТОР – 27.07.2018
ОТВ Прилеп МАКЕДОНСКИ И БЕЛГИСКИ ИЗВИДНИЦИ ОТКРИВААТ НОВ КУЛТУРЕН ПРОСТОР – 28.07.2018
МИЦ – ВЛАДО БУЧКОВСКИ: МОЈАТА „ФАБРИКА“ Е ИГРАЧКА И СПРЕМА ГРУЕВСКИ И СПРЕМА ЗАЕВ– 24.07.2018
ОТВ Прилеп – ВЛАДО БУЧКОВСКИ: МОЈАТА „ФАБРИКА“ Е ИГРАЧКА И СПРЕМА ГРУЕВСКИ И СПРЕМА ЗАЕВ  – 24.07.2018
МИЦ – НОЌ НА ЕВЕРГРИНИ СО ДОБРИЛА ГРАШЕСКА И ИЛИЈА ЧАКАРОСКИ 23.07.2018
ОТВ Прилеп – НОЌ НА ЕВЕРГРИНИ СО ДОБРИЛА ГРАШЕСКА И ИЛИЈА ЧАКАРОСКИ – 23.07.2018
МИЦ – БУЈАР ОСМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ СЕ ИЛУЗИЈА – 20.07.2018
ОТВ Прилеп БУЈАР ОСМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ СЕ ИЛУЗИЈА – 20.07.2018
МИЦ – НА ЗДРАВЈЕ, ПРИЛЕП!  – 20.07.2018
ОТВ Прилеп – НА ЗДРАВЈЕ, ПРИЛЕП! – 21.07.2018
МИЦ ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ – 19.07.2018
ОТВ Прилеп ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ – 19.07.2018
МИЦ – ПОПОВСКИ ПОРАЧУВА: ПОДДРЖЕТЕ ГИ РЕФОРМИТЕ – 18.07.2018
ОТВ Прилеп – ПОПОВСКИ ПОРАЧУВА: ПОДДРЖЕТЕ ГИ РЕФОРМИТЕ 18.07.2018
МИЦ – ПРВА ВЕЧЕР „ПИВОФЕСТ 2018“ – 16.07.2018
ОТВ ПрилепПРВА ВЕЧЕР „ПИВОФЕСТ 2018“ – 16.07.2018

МИЦ – ПОЧНУВА „ПИВОФEСТ 2018“ – 12.07.2018
ОТВ Прилеп – ПОЧНУВА „ПИВОФEСТ 2018“ – 12.07.2018
МИЦ – РУРАЛНО МАЛО НОВИНАРСТВО – 04.07.2018
МИЦ- ПРИЛЕП ТРЧА ЗА ЛИЦАТА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА – 28.06.2018
ОТВ Прилеп – ПРИЛЕП ТРЧА ЗА ЛИЦАТА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА –  28.06.2018
ОТВ ПрилепМожна ли е природата како култура? – 21.06.2018
ОТВ Прилеп- 53. Театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – 08.06.2018
ОТВ Прилеп- Критична маса во Прилеп – 31.05.2018
ОТВ ПрилепПартнерство помеѓу граѓанско општество и деловен сектор – 31.05.2018
ОТВ ПрилепШто беше прво: коњакот или еспресото? – 28.05.2018
ОТВ Прилеп„Сите на велосипед“ – Одбележување на денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј – 24.05.2018
ОТВ Прилеп- Ден пред бела ноќ – Меѓународен ден на музеите – 18.05.2018
ОТВ ПрилепРелигија во школскиот систем – да или не? – 17.05.2018
ОТВ ПрилепЗдружени синдикати за подобри работнички права – 12.05.2018
ОТВ Прилеп8. Мај – Светски ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина – 08.05.2018
ОТВ ПрилепOдбележани годишнините од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев и Јосип Броз Тито – 08.05.2018
ОТВ ПрилепЈавна благодарност од заедницата кон најзаслужните – 08.05.2018
ОТВ ПрилепВизија со решетки – 30.04.2018
ОТВ ПрилепДемаскирање на тутунот како показател на апсурдот и човековата глупавост – 19.04.2018
ОТВ ПрилепРазмислувај глобално – „меси“ локално – 11.04.2018
ОТВ ПрилепНајголемиот христијански празник Велигден – 05.04.2018
ОТВ ПрилепПрилеп центар на пинг понгот во Македонија – 05.04.2018
ОТВ ПрилепИзвидничка акција „Прилеп те повикува 2018“ – 03.04.2018
ОТВ ПрилепВтор дел резултати од Анкета: Колку ги познавате вашите потрошувачки права? – 02.04.2018
ОТВ ПрилепХуманитарна акција – Купете фотографија, спасете живот -31.03.2018
ОТВ ПрилепЗаконите се тесна рамка за потрошувачките навики – 30.03.2018
ОТВ ПрилепИзложба на уметнички фотографии „Јордан Зазоски-Зазо“ на Фото кино клуб „Прилеп“ – 23.03.2018
ОТВ ПрилепИнтеграција и напредок во општеството на ромската популација – 20.03.2018
ОТВ ПрилепГалерија на икони при НУ Завод и Музеј – Прилеп – 19.03.2018
ОТВ Прилеп Колку ги познавате вашите потрошувачки права? 15.03.2018
ОТВ ПрилепДиксриминација на најголемото малцинство во Прилеп – Ромската популација – 09.03.2018
ОТВ ПрилепЈНУ Институт за старословенска култура – Прилеп – 02.03.2018
ОТВ ПрилепИзвиднички завет на Извиднички одред „Феникс“ – Прилеп – 21.02.2018
ОТВ ПрилепМЕЃУНАРОДЕН КАРНЕВАЛ ПРОЧКА 2018 ПРИЛЕП -19.02.2018
ОТВ Прилеп- ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ “ПРОЧКА” 2018 ПРИЛЕП -18.02.2018
ОТВ ПрилепПРЕТСТАВУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО ПОИНАКВО СВЕТЛО -13.02.2018
ОТВ ПрилепЗАПАЛЕНО ВОЗИЛОТО НА НОВИНАРОТ ЗОРАН МИЛОШЕСКИ ВО ПРИЛЕП -08.02.2018
ОТВ ПрилепПАРТНЕРСТВО МЕЃУ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВНИОТ СЕКТОР -07.02.2018
ОТВ ПрилепИДЕНТИТЕТОТ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕДМЕТ НА ПРЕГОВОРИ -02.02.2018
ОТВ Прилеп- ДАЛИ ЛОКАЛНИТЕ МЕДИУМИ МОЖАТ ДА ФУНКЦИОНИРААТ САМОСТОЈНО ИЛИ НЕОПХОДНИ ИМ СЕ СУБВЕНЦИИ ОД ЦЕНТРАЛНАТА И ЛОКАЛНА ВЛАСТ? -26.01.2018
Општина ПрилепПанел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“ – 23.01.2018
Стручен панел: Каков медиум/ТВ му е потребен на Прилеп? – 23.01.2018

Инфокомпас- Панел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“ – 23.01.2018
ПубликумПанел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“ – 23.01.2018
Слободен печатПанел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“ – 23.01.2018
ОТВ ПрилепПравата на работникот не се за продажба, најлоши избрани работни места -22.01.2018
ОТВ ПрилепДенес е Богојавление- Водици -19.01.2018
ОТВ Прилеп Александар Македонски -11.01.2018
ОТВ Прилеп„Коледе“- Традиција и обичаи -05.01.2018
ОТВ ПрилепЗнаменитости на Прилеп- латински љубовник – 04.01.2018
ОТВ ПрилепБуџетот бара план за решавање на локалните проблеми -29.12.2017
ОТВ ПрилепБуџетот за 2018 презентиран пред граѓаните на Општина Прилеп -25.12.2017
ОТВ ПрилепФудбалска приказна- Трнливиот пат до успехот -22.12.2017
ОТВ Прилеп- Апел за центар за дневен престој за лица со попречености -Здружение „Порака“- Прилеп -22.12.2017
ОТВ ПрилепОпштина Прилеп објавува натпревар за најдобар есеј по повод празникот „Свети Никола“ -15.12.2017
ОТВ Прилеп Г. Петре Петрески- Директор на градската библиотека „Борка Талески“-Прилеп -15.12.2017
ОТВ ПрилепМладите за Прилеп „Што и треба на мојата Општина“ – 06.12.2017
ОТВ ПрилепШколска претстава на деца со посебни потребни од основното училиште „Климент Охридски -05.12.2017
ОТВ ПрилепМеѓународен ден на волонтерите- 5ти Декември -05.12.2017

ОТВ ПрилепЗорица Јолеска Мирческа- Дефектолог и Лична Асистентка -02.12.2017

ОТВ ПрилепМоето здравје, мое право – Кампања на Црвен крст Прилеп -01.12.2017
Александар Цветкоски – 29 Ноември – Денот на Републиката на СФРЈ – 29.11.2017

Рома СОС – Добитник на 3то Ноемвриска награда – 28.11.2017

Проф. Билјана Тинтоска – Драмски секции во училиштата – 23.11.2017

Александар Цветкоски – Култура на Балканот – 22.11.2017