Почетнички мрзливи глупости

Кога сте почетници, правите почетнички, а богами и мрзливи грешки. Внимавајте, посебно на следново: Сетирајте ја камерата – претходно (празна батерија, полна картичка, недоволно меморија); Внимавајте дали ја приклучувате или исклучувате камерата (REC / Stand by); Зумирање (Zoom In / ZoomOut); Резолуција и далечина на објект; Естетика (празен простор на кадар или на фотографија); Користење … Продолжи со читање Почетнички мрзливи глупости