Премиера на филм: ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР

Вчеравечер, во просториите на Кино Мис Стон во Прилеп, пред полна сала, премиерно беше прикажан филмот „ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР“. Филмот е дел од проектот на АГТИС во соработка со Извиднички одред „Феникс“, со наслов „Координати на културата – откривање нов културен простор“, финансиран од Министерство за култура на Р. Македонија. Целта на овој проект е … Продолжи со читање Премиера на филм: ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР