Адиловиќ: За девојката да биде „фенси“, не мора да има богат маж

ОТВ

Борбата на жените за рамноправност продолжува и денес. Секој ден сме сведоци на нови хероини кои на свој начин и свое темпо ја водат оваа борба.

Мирсела Адиловиќ е млада девојка која доаѓа од рурална средина, и ја завршува последната година на Факултетот за фармација во Скопје.

„Жената не треба да биде зависна од мажот. Ако девојките сакаат да бидат, така да се изразам, „фенси“, тоа може да го направат и без да е неоходно да се омажат за богат маж. Ова е можно само ако се надоградуваат себеси. И ова, не важи само за девојките, туку и за целата популација, надоградувајте се духовно за да бидете материјално сити“.

Погленете го целото интервју на следното видео.