Отворена позиција за проект асистент

Асоцијација за Граѓанска Толеранција и Соработка – АГТИС има отворена позиција за ангажирање на проектен асистент Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве услови: Одлично познавање на англиски јазик Познавање на основни компјутерски вештини Способност за тимска работа Вештини и искуство за организирање настани и добри презентациски способноси Практичното искуство и вештини во користење фото и […]

...

Повик за прибирање понуди за изнајмување ТВ опрема и услуги

Повик за прибирање понуди за изнајмување ТВ опрема и услуги во рамки на проектот „Формирање локалнен непрофитен медиум” Отворена ТВ (ОТВ)     Предмет на повикот Асоцијација за граѓанска толеранција и соработка објавува Повик за прибирање понуди за „ Изнајмување ТВ опрема и услуги “, до сите заинтересирани правни лица.   Повикот е дел од […]

...

ИМЕР СЕЛМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ ЗНАЧИ САМО ДА СЕ СТАВАТ НА ХАРТИЈА, ТРЕБА ДА ЗАЖИВЕАТ

Интервју со Имер Селмани – поранешен министер за здравство и вице премиер за спроведување на Охридскиот договор „Реформите не значи тие само да се стават на хартија, да се креираат закони и подзаконски акти, туку треба да заживеат, а хендикепот на Македонија, цело време, бил во тоа дека: не дека немало добри закони и добри […]

...

Огласи

Оглас за асистент Асоцијација за Граѓанска Толеранција и Соработка – АГТИС има отворена позиција за асистент. Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве услови: Одлично познавање на англиски јазик Способност за тимска работа Истражувачки способности Познавање на основните компјутерски програми од пакетот Практичното искуство и напредни вештини во користење фото и видео опрема, како и софтвер […]

...

АГТИС во медиумите

АГТИС се грижи своите проектни активности и идеи максимално да ги презентира во медиумите, односно видливоста на проектните активности е прв приоритет.  100 прилози за Отворена ТВ 100. MRC – ДОМАШНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ДЕЛ ОД СИВАТА ЕКОНОМИЈА 99. MRC – ОТВ – ПРВА МЕДИСКА ЗАЕДНИЦА НА ИСТОЧЕН БАЛКАН – 99.1. Open TV Prilep […]

...

Колумни

Трикови во предизборни ветувања: Проект: Чекајќи го новиот диктатор Финансиран од: НЕД Колумни „ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ“ од јавни личности и лидери на мислење: ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Долго патување во ноќта – Сашо Орданоски – 06.10.2017 ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ „Чекајќи го новиот диктатор“ – Татјана Стојаноска Иванова – 07.10.2017 ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Градоначалникот не е златна […]

...

Перформанси

АГТИС и Зевзекманија (видео перформанси): АГТИС & Зевзекманија – Мали големи држави АГТИС & Зевзекманија – Тепачки во автобуси Зевзекманија – Школки во аргентински сос Зевзекманија – Марко во канализација Зевзекманија – 27.05.2017 Зевзекманија – Ѓуровизија Зевзекманија – Фатен е мачорот Зевзекманија – Цркнаа сите клими во Собрание Зевзекманија – Бојкотот како принцип – непризнавање […]

...