Почетнички мрзливи глупости

Новости Обуки

Кога сте почетници, правите почетнички, а богами и мрзливи грешки. Внимавајте, посебно на следново:

  • Сетирајте ја камерата – претходно (празна батерија, полна картичка, недоволно меморија);
  • Внимавајте дали ја приклучувате или исклучувате камерата (REC / Stand by);
  • Зумирање (Zoom In / ZoomOut);
  • Резолуција и далечина на објект;
  • Естетика (празен простор на кадар или на фотографија);
  • Користење ефекти;
  • Снимање со датум и час.

Дури и кога сте почетници, за прилогот да ви биде блиску до професионален, мора да следите одредени стандарди.