Tања Димеска: Жената заслужува подобро место во општеството

ОТВ

„Често гледам дека жените се дискриминирани и дека има голема недоверба кон нив дека не се способни колку мажите, дека мажите треба да бидат поекспонирани, мажите треба да бидат почитувани… Прво нешто што ми паѓа на памет кога ќе го слушнам зборот жена, е дека дава нов живот, и самото тоа ја прави доволно силна и доволно моќна за да заслужува добро место во општеството“ – порачува Тања Димеска, студентка на два факултети, писателка и млада новинарка.

Повеќе на видеото во продолжение.