АГТИС во медиумите

Медиуми

АГТИС се грижи своите проектни активности и идеи максимално да ги презентира во медиумите, односно видливоста на проектните активности е прв приоритет.

 100 прилози за Отворена ТВ

100. MRC – ДОМАШНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ДЕЛ ОД СИВАТА ЕКОНОМИЈА
99. MRC – ОТВ – ПРВА МЕДИСКА ЗАЕДНИЦА НА ИСТОЧЕН БАЛКАН –
99.1. Open TV Prilep – ОТВ – ПРВА МЕДИСКА ЗАЕДНИЦА НА ИСТОЧЕН БАЛКАН –
98. MRC – ПРИЛОЗИТЕ СЕ ЗА ПУБЛИКАТА, РЕКЛАМИТЕ СЕ ЗА СПОНЗОРИТЕ 
97. MRC – ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ ГРАДОТ ПОД КУЛИТЕ – ПРИЛЕП –
96. MRC – КАКО ДА УДРИТЕ ШАМАР НА ЦЕЛА ЗАЕДНИЦА? – 
95. MRC – НОВИНАРОТ НЕ Е ФУДБАЛЕР ДА ПРЕФРЛА ТОПКИ, ТРЕБА ДА ПРАША ОНА ШТО БИ ПРАШАЛ ГРАЃАНИНОТ- 
94. MRC – ВО ХРАМОТ НА ЈАЗИКОТ – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА?
94.1. OTV Prilep – ВО ХРАМОТ НА ЈАЗИКОТ – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА?-e)
93. OTV Prilep – МАКЕДОНСКА КУЈНА – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА 
92. MRC – МАКЕДОНСКА КУЈНА – КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА 
91. MRC – НОВИНАРОТ ГО ЗАСТАПУВА ГРАЃАНИНОТ 
90. MRC – ГОЛЕМО И МАЛО НОВИНАРСТВО
89. MRC – ГРАДСКИ СААТ – КРИВАТА КУЛА ВО ПРИЛЕП КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? 
89.1. Open TV Prilep – ГРАДСКИ СААТ – КРИВАТА КУЛА ВО ПРИЛЕП КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? 
88. MRC – ТРИБИНА КАКО ДО ПОДОБРО И ПОВИСТИНИТО ИНФОРМИРАЊЕ
88.1. Open TV Prilep – ТРИБИНА КАКО ДО ПОДОБРО И ПОВИСТИНИТО ИНФОРМИРАЊЕ
87. MRC – „НАХРАНИ 10.000“
87.1. Open TV Prilep – „НАХРАНИ 10.000“
86. MRC – СТАРА ЧАРШИЈА ПРИЛЕП – АНЏИЈА И БОСТАНЏИЈА КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА? 
86.1. Open TV Prilep – СТАРА ЧАРШИЈА ПРИЛЕП – АНЏИЈА И БОСТАНЏИЈА КАКО ДА НАУЧИШ ДА ЈА САКАШ КУЛТУРАТА?
85. MRC – ВЕЛО ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПРОШЕТКА НИЗ ПРИЛЕП И ВО МУЗЕЈОТ ЗА ТУТУН
85.1. Open TV Prilep – ВЕЛО ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПРОШЕТКА НИЗ ПРИЛЕП И ВО МУЗЕЈОТ ЗА ТУТУН
84. MRC – АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ЏЕС Л. БЕЈЛИ ВО ПРИЛЕП
84.1. Open TV Prilep – АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ЏЕС Л. БЕЈЛИ ВО ПРИЛЕП
83. MRC – „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ”
83.1. Open TV Prilep – „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ”
82. MRC – САДЕЊЕТО ТУТУН НЕ ЈА ИСКЛУЧУВА ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ 
82.1. Open TV Prilep – САДЕЊЕТО ТУТУН НЕ ЈА ИСКЛУЧУВА ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ
81. MRC – „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ”
81.1. Open TV Prilep – „МНОГУ ПАРИ И СТАП ЗА НОВИНАРИ” 
80. MRC – СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА
80.1. Open TV Prilep – СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА
80.2. Platform “Fair with the consumer” – СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА 
79. MRC – СЕДМИ МЕЃУНАРОДЕН ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВО ПРИЛЕП
78. MRC – „МАЛО НОВИНАРСТВО“ ЗА ЗНАЧАЈНИ ТЕМИ 
78.1. Open TV Prilep – „МАЛО НОВИНАРСТВО“ ЗА ЗНАЧАЈНИ ТЕМИ
77. MRC – ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: ДАЛИ МАКЕДОНИЈА Е „ПРЕМИЕРСКА ДРЖАВА“?
77.1. Open TV Prilep – ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: ДАЛИ МАКЕДОНИЈА Е „ПРЕМИЕРСКА ДРЖАВА“?
76. MRC – „НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“ – КАМПАЊАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И УНИЦЕФ 
76.1. Open TV Prilep – „НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“ – КАМПАЊАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И УНИЦЕФ 
75. MRC – OHRID CALLING 2018
75.1. Open TV Prilep – OHRID CALLING 2018
74. MRC – ИМЕР СЕЛМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ ЗНАЧИ САМО ДА СЕ СТАВАТ НА ХАРТИЈА, ТРЕБА ДА ЗАЖИВЕАТ 
74.1. Open TV Prilep – ИМЕР СЕЛМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ ЗНАЧИ САМО ДА СЕ СТАВАТ НА ХАРТИЈА, ТРЕБА ДА ЗАЖИВЕАТ
73. MRC – ИНТЕРВЈУ СО ЃОРЃИ СПАСОВ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА: ШТО ЌЕ ИМ СЕ РЕФОРМИ НА ПАРТИСКИТЕ “СУЛТАНИ”?
73.1. Open TV Prilep – ИНТЕРВЈУ СО ЃОРЃИ СПАСОВ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА: ШТО ЌЕ ИМ СЕ РЕФОРМИ НА ПАРТИСКИТЕ “СУЛТАНИ”? 
72. MRC – Е, ВАКОВ ГО САКАМ ПРИЛЕП, СО ЕДЕН КУП ЛУЃЕ И СИТЕ НАСМЕАНИ И РАСПЕАНИ 
72.1. Open TV Prilep – Е, ВАКОВ ГО САКАМ ПРИЛЕП, СО ЕДЕН КУП ЛУЃЕ И СИТЕ НАСМЕАНИ И РАСПЕАНИ 
71. MRC – НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТЕХНОЛОШКО-ИНДУСТРИСКАТА РАЗВОЈНА ЗОНА „ПРИЛЕП“ 
71.1. Open TV Prilep – НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТЕХНОЛОШКО-ИНДУСТРИСКАТА РАЗВОЈНА ЗОНА „ПРИЛЕП“
70. MRC – ЈАХИ ЈАХИУ: ДУРИ И 2/3 МНОЗИНСТВО ВЛИЈАЕ НА БРОЈОТ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
70.1. Open TV Prilep – ЈАХИ ЈАХИУ: ДУРИ И 2/3 МНОЗИНСТВО ВЛИЈАЕ НА БРОЈОТ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА 
69. MRC – МАКЕДОНСКИ И БЕЛГИСКИ ИЗВИДНИЦИ ОТКРИВААТ НОВ КУЛТУРЕН ПРОСТОР 
69.1. Open TV Prilep – МАКЕДОНСКИ И БЕЛГИСКИ ИЗВИДНИЦИ ОТКРИВААТ НОВ КУЛТУРЕН ПРОСТОР 
68. MRC – ВЛАДО БУЧКОВСКИ: МОЈАТА „ФАБРИКА“ Е ИГРАЧКА И СПРЕМА ГРУЕВСКИ И СПРЕМА ЗАЕВ
68.1. Open TV Prilep – ВЛАДО БУЧКОВСКИ: МОЈАТА „ФАБРИКА“ Е ИГРАЧКА И СПРЕМА ГРУЕВСКИ И СПРЕМА ЗАЕВ 
67. MRC – НОЌ НА ЕВЕРГРИНИ СО ДОБРИЛА ГРАШЕСКА И ИЛИЈА ЧАКАРОСКИ 
67.1. Open TV Prilep – НОЌ НА ЕВЕРГРИНИ СО ДОБРИЛА ГРАШЕСКА И ИЛИЈА ЧАКАРОСКИ 
66. MRC – БУЈАР ОСМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ СЕ ИЛУЗИЈА 
66.1. Open TV Prilep – БУЈАР ОСМАНИ: РЕФОРМИТЕ НЕ СЕ ИЛУЗИЈА
65. MRC – НА ЗДРАВЈЕ, ПРИЛЕП!
65.1. Open TV Prilep – НА ЗДРАВЈЕ, ПРИЛЕП!
64. MRC – ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ
64.1. Open TV Prilep – ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ 
63. MRC – ПОПОВСКИ ПОРАЧУВА: ПОДДРЖЕТЕ ГИ РЕФОРМИТЕ
63.1. Open TV Prillep – ПОПОВСКИ ПОРАЧУВА: ПОДДРЖЕТЕ ГИ РЕФОРМИТЕ 
62. MRC – ПРВА ВЕЧЕР „ПИВОФЕСТ 2018“ 
62.1. Open TV Prilep – ПРВА ВЕЧЕР „ПИВОФЕСТ 2018“ 
61.1. AGTIS – ACTAC – ПОЧНУВА „ПИВОФEСТ 2018“ 
60. MRC – РУРАЛНО МАЛО НОВИНАРСТВО 
59. MRC – ПРИЛЕП ТРЧА ЗА ЛИЦАТА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА – 
59.1. AGTIS – ACTAC – ПРИЛЕП ТРЧА ЗА ЛИЦАТА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА – 
58. MRC – МОЖНА ЛИ Е ПРИРОДАТА КАКО КУЛТУРА? –
58.1. AGTIS – ACTAC – МОЖНА ЛИ Е ПРИРОДАТА КАКО КУЛТУРА? – 
57. MRC – 53. ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ – 08.06.2018
57.1. AGTIS – ACTAC – 53. ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ –08.06.2018
56. MRC – КРИТИЧНА МАСА ВО ПРИЛЕП – 31.05.2018
56.1. AGTIS – ACTAC – КРИТИЧНА МАСА ВО ПРИЛЕП – 31.05.2018
55. MRC – ПАРТНЕРСТВО ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВЕН СЕКТОР – 31.05.2018
55.1. AGTIS – ACTAC – ПАРТНЕРСТВО ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВЕН СЕКТОР – 31.05.2018
54. MRC – ШТО БЕШЕ ПРВО: КОЊАКОТ ИЛИ ЕСПРЕСОТО? –28.05.2018
54.1. AGTIS – ACTAC – ШТО БЕШЕ ПРВО: КОЊАКОТ ИЛИ ЕСПРЕСОТО? – 28.05.2018
53. MRC – „СИТЕ НА ВЕЛОСИПЕД“ – ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ – 24.05.2018
53. 1. AGTIS – ACTAC –  „СИТЕ НА ВЕЛОСИПЕД“ – ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ – 24.05.2018
52. MRC – ДЕН ПРЕД БЕЛА НОЌ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ – 18.05.2018
52.1. AGTIS – ACTAC – ДЕН ПРЕД БЕЛА НОЌ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ – 18.05.2018
51. MRC – РЕЛИГИЈА ВО ШКОЛСКИОТ СИСТЕМ – ДА ИЛИ НЕ? – 17.05.2018
50. MRC – ЗДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ ЗА ПОДОБРИ РАБОТНИЧКИ ПРАВА- 12.05.2018
50.1. AGTIS – ACTAC – ЗДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ ЗА ПОДОБРИ РАБОТНИЧКИ ПРАВА- – 14.05.2018
49. MRC – 8. МАЈ – СВЕТСКИ ДЕН НА ЦРВЕНИОТ КРСТ И ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА – 08.05.2018
49.1. AGTIS – ACTAC – 8. МАЈ – СВЕТСКИ ДЕН НА ЦРВЕНИОТ КРСТ И ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА – 09.05.2018
48. MRC – OДБЕЛЕЖАНИ ГОДИШНИНИТЕ ОД СМРТТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ПЕРЕ ТОШЕВ И ЈОСИП БРОЗ ТИТО – 08.05.2018
47. MRC – ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ ОД ЗАЕДНИЦАТА КОН НАЈЗАСЛУЖНИТЕ – 08.05.2018
47.1. AGTIS – ACTAC – ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ ОД ЗАЕДНИЦАТА КОН НАЈЗАСЛУЖНИТЕ – 08.05.2018
46. MRC – ВИЗИЈА СО РЕШЕТКИ – 30.04.2018
46.1. AGTIS – ACTAC – ВИЗИЈА СО РЕШЕТКИ – 30.04.2018
45. MRC – ДЕМАСКИРАЊЕ НА ТУТУНОТ КАКО ПОКАЗАТЕЛ НА АПСУРДОТ И ЧОВЕКОВАТА ГЛУПАВОСТ (Eng. THE TOBACCO unmasking as an indicator of the absurd, and human stupidity) – 19.04.2018
45.1. AGTIS – ACTAC – ДЕМАСКИРАЊЕ НА ТУТУНОТ КАКО ПОКАЗАТЕЛ НА АПСУРДОТ И ЧОВЕКОВАТА ГЛУПАВОСТ – 19.04.2018
44. MRC – РАЗМИСЛУВАЈ ГЛОБАЛНО – „МЕСИ“ ЛОКАЛНО – 11.04.2018
44.1. AGTIS – ACTAC – РАЗМИСЛУВАЈ ГЛОБАЛНО – „МЕСИ“ ЛОКАЛНО– 11.04.2018
43. MRC – НАЈГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН – 06.04.2018
43.1. AGTIS – ACTAC – НАЈГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН 06.04.2018
42. MRC – ПРИЛЕП – ЦЕНТАР НА ПИНГ ПОНГОТ ВО МАКЕДОНИЈА – 05.04.2018
42.1. AGTIS – ACTAC – ПРИЛЕП – ЦЕНТАР НА ПИНГ ПОНГОТ ВО МАКЕДОНИЈА – 05.04.2018
41. MRC – ИЗВИДНИЧКА АКЦИЈА „ПРИЛЕП ТЕ ПОВИКУВА 2018“ – (Eng. Scout action “Prilep callinging 2018”) – 03.04.2018
41.1. AGTIS – ACTAC – ИЗВИДНИЧКА АКЦИЈА „ПРИЛЕП ТЕ ПОВИКУВА 2018“ –03.04.2018
40. MRC – ВТОР ДЕЛ РЕЗУЛТАТИ ОД АНКЕТА: КОЛКУ ГИ ПОЗНАВАТЕ ВАШИТЕ ПОТРОШУВАЧКИ ПРАВА? – 02.04.2018
40.1. AGTIS – ACTAC – ВТОР ДЕЛ РЕЗУЛТАТИ ОД АНКЕТА: КОЛКУ ГИ ПОЗНАВАТЕ ВАШИТЕ ПОТРОШУВАЧКИ ПРАВА? – 02.04.2018
39. MRC – ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – КУПЕТЕ ФОТОГРАФИЈА, СПАСЕТЕ ЖИВОТ – 31.03.2018
39.1. AGTIS – ACTAC – ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – КУПЕТЕ ФОТОГРАФИЈА, СПАСЕТЕ ЖИВОТ – 01.04.2018
38. MRC – Законите се тесна рамка за потрошувачките навики – 29.03.2018
38.1. AGTIS – ACTAC – Законите се тесна рамка за потрошувачките навики – 29.03.2018
37. MRC – Изложба на уметнички фотографии „ЈорданЗазоски-Зазо“ на Фото кино клуб „Прилеп“- 23.03.2018
37.1. AGTIS – ACTAC – Изложба на уметнички фотографии „ЈорданЗазоски-Зазо“ на Фото кино клуб „Прилеп“- 23.03.2018
36. MRC – Интеграција и напредок во општеството на ромската популација – 20.03.2018
36.1. AGTIS – ACTAC – Интеграција и напредок во општеството на ромската популација – 20.03.2018
35. MRC – Галерија на икони при НУ Завод и Музеј – Прилеп  – 19.03.2018
35.1. AGTIS – ACTAC – Галерија на икони при НУ Завод и Музеј – Прилеп – 19.03.2018
34. MRC – Колку ги познавате вашите потрошувачки права? – 15.03.2018
34.1. AGTIS – ACTAC – Колку ги познавате вашите потрошувачки права? – 15.03.2018
33. MRC – Дискриминација на најголемото малцинство во Прилеп – Ромската популација – 09.03.2018
33.1. AGTIS – ACTAC – Дискриминација на најголемото малцинство во Прилеп – Ромската популација – 09.03.2018
32. MRC – Јавен оглас на Општина Прилеп – 7 и пол милиони денари донации за ГО, спортски клубови и НВО – 07.03.2018
32.1. AGTIS – ACTAC – Јавен оглас на Општина Прилеп – 7 и пол милиони денари донации за ГО, спортски клубови и НВО – 07.03.2018
31. MRC – ЈНУ Институт за старословенска култура – Прилеп – 02.03.2018
31.1. AGTIS – ACTAC – ЈНУ Институт за старословенска култура – Прилеп – 02.03.2018
30. MRC – Извиднички завет на Извидничкиодред „Феникс“ – Прилеп – 21.02.2018
30.1. AGTIS – ACTAC – Извиднички завет на Извидничкиодред „Феникс“ – Прилеп – 21.02.2018
29. MRC – МЕЃУНАРОДЕН КАРНЕВАЛ ПРОЧКА 2018 ПРИЛЕП  – 19.02.2018
29.1. AGTIS – ACTAC – МЕЃУНАРОДЕН КАРНЕВАЛ ПРОЧКА 2018 ПРИЛЕП  – 19.02.2018
28. MRC – ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ “ПРОЧKA” 2018 ПРИЛЕП – 18.02.2018
28.1. AGTIS – ACTAC – ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ “ПРОЧKA” 2018 ПРИЛЕП – 18.02.2018
27. MRC – ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО ПОИНАКВО СВЕТЛО – 13.02.2018
27.1. AGTIS – ACTAC – ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО ПОИНАКВО СВЕТЛО  – 13.02.2018
26. MRC – ЗАПАЛЕНО ВОЗИЛОТО НА НОВИНАРОТ ЗОРАН МИЛОШЕСКИ ВО ПРИЛЕП   – 08.02.2018
26.1. AGTIS – ACTAC – ЗАПАЛЕНО ВОЗИЛОТО НА НОВИНАРОТ ЗОРАН МИЛОШЕСКИ ВО ПРИЛЕП  – 08.02.2018
25. MRC – ПАРТНЕРСТВО МЕЃУ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВНИОТ СЕКТОР  – 06.02.2018
25.1. AGTIS – ACTAC – ПАРТНЕРСТВО МЕЃУ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВНИОТ СЕКТОР – 06.02.2018
24. MRC – ИДЕНТИТЕТОТ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕДМЕТ НА ПРЕГОВОРИ  – 02.02.2018
24.1. AGTIS – ACTAC – ИДЕНТИТЕТОТ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕДМЕТ НА ПРЕГОВОРИ  – 02.02.2018
23. MRC – ДАЛИ ЛОКАЛНИТЕ МЕДИУМИ МОЖАТ ДА ФУНКЦИОНИРААТ САМОСТОЈНО ИЛИ НЕОПХОДНИ ИМ СЕ СУБВЕНЦИИ ОД ЦЕНТРАЛНАТА И ЛОКАЛНА ВЛАСТ – 26.01.2018
23. Municipality of Prilep – Панел дискусија на тема каква ТВ му е потребна на Прилеп 23.01.2018
23.2. Infokompas – Панел дискусија на тема каква ТВ му е потребна на Прилеп – 23.01.2018
23.3. Publikum – Панел дискусија на тема каква ТВ му е потребна на Прилеп  – 23.01.2018
23.4. Слободен печат (Eng. Free print) – Панел дискусија на тема каква ТВ му е потребна на Прилеп  – 23.01.2018
22.  MRC – “WORK PLACE RIGHTS ARE NOT FOR SALE, WORST CHOICE JOBS – BEYOND THE PALE TOGETHER WE WILL NEVER FAIL” – 22.01.2018
22.1. AGTIS – ACTAC – “WORK PLACE RIGHTS ARE NOT FOR SALE, WORST CHOICE JOBS – BEYOND THE PALE TOGETHER WE WILL NEVER FAIL” – 22.01.2018
21. MRC – TODAY IS BOGOJAVLJENIE – VODICI  – 19.01.2018
20. MRC – ALEXANDER THE GREAT – 11.01.2018
19. MRC – “KOLEDE” – TRADITION AND CUSTOMS – 05.01.2018
18. MRC – MONUMENTS IN PRILEP – LATIN LOVER  – 04.01.2018
18.1. AGTIS – ACTAC – MONUMENTS IN PRILEP – LATIN LOVER – 04.01.2018
17. MRC – THE BUDGET REQUIRES A PLAN FOR SOLVING LOCAL PROBLEMS – 29.12.2017
17.1. AGTIS – ACTAC – THE BUDGET REQUIRES A PLAN FOR SOLVING LOCAL PROBLEMS – 29.12.2017
16. MRC –The budget for 2018 presented to the citizens of the Municipality of Prilep – 25.12.2017
15. MRC – FOOTBALL STORY – THE THORNY PATH TO SUCCESS – 22.12.2017
15.1. AGTIS – ACTAC – FOOTBALL STORY – THE THORNY PATH TO SUCCESS – 25.12.2017
14. MRC –SEEKING FOR DAY CARE CENTER FOR PEOPLE WITH DISABILITIES – ASSOCIATION “MESSAGE” – PRILEP – 22.12.2017
13. MRC – MUNICIPALITY OF PRILEP DISCUSSES A PRIZE COMPETITION ON THE BEGINNING OF THE PATRON HOLIDAY “SVETI NIKOLA” – 15.12.2017
12. MRC – MR. PETRE PETRESKI – DIRECTOR OF THE CITY LIBRARY „BORKA TALESKI“ – PRILEP – 15.12.2017
12.1. AGTIS – ACTAC – MR. PETRE PETRESKI – DIRECTOR OF THE CITY LIBRARY „BORKA TALESKI“ – PRILEP – 18.12.2017
11. MRC – YOUTH FOR PRILEP: “WHAT DOES MY MUNICIPALITY NEED?” – 06.12.2017
11.1. AGTIS – ACTAC – YOUTH FOR PRILEP: “WHAT DOES MY MUNICIPALITY NEED?” – 07.12.2017
10. MRC – SCHOOL PERFORMANCE BY CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS FROM THE ELEMENTARY SCHOOL “KLIMENT OHRIDSKI” – PRILEP – 05.12.2017
10.1. AGTIS – ACTAC – SCHOOL PERFORMANCE BY CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS FROM THE ELEMENTARY SCHOOL “KLIMENT OHRIDSKI” – PRILEP – 06.12.2017
9. MRC – INTERNATIONAL VOLUNTEER DAY – DECEMBER 5TH – 05.12.2017
9.1. AGTIS – ACTAC – INTERNATIONAL VOLUNTEER DAY – DECEMBER 5TH – 06.12.2017
8. MRC – ZORICA JOLESKA MIRCEVSKI – SPECIAL NEEDS TEACHER AND PERSONAL ASSISTANT  – 02.12.2017
8.1. AGTIS – ACTAC – ZORICA JOLESKA MIRCEVSKI – SPECIAL NEEDS TEACHER AND PERSONAL ASSISTANT – 03.12.2017
7. MRC – MY HEALTH, MY RIGHT – 02.12.2017
7.1. AGTIS – ACTAC – MY HEALTH, MY RIGHT – 02.12.2017
6. MRC – Aleksandar Cvetkoski – 29 NOVEMBER THE DAY OF THE REPUBLIC – 29.11.2017
6.1. AGTIS – ACTAC – Aleksandar Cvetkoski – 29 NOVEMBER THE DAY OF THE REPUBLIC – 30.11.2017
5. MRC – Roma SOS Winner of the 3rd November Award – 28.11.2017
.1. AGTIS – ACTAC – Roma SOS Winner of the 3rd November Award – 30.11.2017
4. MRC – Prof. Biljana Tintoska – Acting classes in the schools – 23.11.2017
3. MRC – The culture on the Balkans – Aleksandar Cvetkoski – 22.11.2017
3.1. AGTIS – ACTAC – The culture on the Balkans – Aleksandar Cvetkoski – 23.11.2017
2. MRC – Woman should always bring 2 things with her – Her dignity and her intelligence – 25.10.2017
2.1.AGTIS-ACTAC – Woman should always bring 2 things with her – Her dignity and her intelligence – 25.10.2017
1. MRC – The visibility of the CSOs and the state of journalism in Macedonia – 24.10.2017
1.1. AGTIS – ACTAC – The visibility of the CSOs and the state of journalism in Macedonia – 25.10.2017

 • Прилози и филм (прв од ваков вид) за зачувување и промовирање на културното наследство, недодирливата социјална култура, меѓусекторска и интердисциплинарна дисциплина, промовирање на социјалната одговорност, негување на извидништвото и откривање на нови културни простори

Сојуз на извидници на Македонија – ИО „ФЕНИКС“ И НЕВЛАДИНАТА АГТИС ВО „ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР“ 12.11.2018

Извиднички одред Феникс – Прилеп  – Во случај да ја пропуштивте премиерата на нашето филмче во кино Мис Стон, погледнете го тука! Патролите во авантура со една цел: да се посетат културните коти во нашата околина и да се пронајдат сите парчиња од сложувалката! – 11.11.2018

Извиднички одред „Стара Корија“ – Крушево Филмот кој долго време го очекувавме. Во овој филм е вклучен и нашиот Одред. Од 35:07 до 43:15 дејството се случува во Крушево. Голема благодарност на АГТИС-АСТАС и И.О. Феникс што не вклучија во овој филм. Ќе имаме уште безброј понатамошни соработки – 10.11.2018

ОТВ Прилеп  – И.О. ФЕНИКС ВО СОРАБОТКА СО АГТИС ЗА ПРВ ПАТ ИЗРАБОТИЈА ИЗВИДНИЧКИ ФИЛМ: ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР 10.11.2018

МИЦ, Ниш Србија – И.О. ФЕНИКС ВО СОРАБОТКА СО АГТИС ЗА ПРВ ПАТ ИЗРАБОТИЈА ИЗВИДНИЧКИ ФИЛМ: ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР 09.11.2018

A1 Oн Во Прилеп претставен уникатниот проект Коти на културата – 09.11.2018

Мак пресс.мк Во Прилеп претставен уникатниот проект Коти на културата – 09.11.2018

Обсервер Во Прилеп претставен уникатниот проект Коти на културата – 09.11.2018

ОТВ Прилеп  – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156888335747299 –  09.11.2018

АГТИС – Премиера на филм: ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР – 09.11.2018

ОТВ Прилеп https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156888375992299?__tn__=-R – 09.11.2018

АГТИС – Нешто ново, извидничко, културно и прилепско. Уживајте 🙂 Филмот е дел од проектот на AGTIS – ACTAC во соработка со Извиднички одред Феникс – Прилеп / Scout Group Phoenix – Prilep“, со наслов „Координати на културата – откривање нов културен простор“, финансиран од Министерство за култура на Р. Македонија –  09.11.2018

АГТИС- Вчеравечер, во просториите на Кино Мис Стон во Прилеп, пред полна сала, премиерно беше прикажан филмот „ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР“. Филмот е дел од проектот на АГТИС во соработка со Извиднички одред Феникс – Прилеп / Scout Group Phoenix – Prilep, со наслов „Координати на културата – откривање нов културен простор“, финансиран од Министерство за култура на Р. Македонија –https://www.facebook.com/www.agtis.org.mk/posts/10156991314236052?__tn__=-R – 09.11.2018

АГТИС- AGTIS – ACTAC и Извиднички одред Феникс – Прилеп / Scout Group Phoenix – Prilep успешно го завршија проектот „Координати на културата“, финансиран од Министерство за култура на Р.М. За уште многу идни проекти, соработки, доживувања, откривања на нови културни простори и пронаоѓање на вистинското богатство кое е во суштина, во сите нас, во посветеноста во сочувувањето на културата и развивањето на нови вештини. До следни авантури! Извиднички поздравhttps://www.facebook.com/www.agtis.org.mk/posts/10156991086486052?__tn__=-R – 09.11.2018

Kанал Визија Најава на премиера на филм – 07.11.2018

Извиднички одред Феникс – ПрилепНајава на премиера на филм – 06.11.2018

АГТИСНајава на премиера на филм06.11.2018

ОТВ ПрилепAGTIS – ACTAC и извидниците од Извиднички одред Феникс – Прилеп / Scout Group Phoenix – Prilep, веќе неколку месеци работат на заедничкиот проект „Координати на културата “, финансиран од Министерство за култура на Р. Македонија https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156832564257299?__tn__=-R – 17.10.2018

МИЦ, Ниш Србија – ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ЕКСПЕДИЦИЈАТА НОВ ПРОСТОР ЗА ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ –  16.10.2018

ОТВ Прилеп МАКЕДОНСКИ И БЕЛГИСКИ ИЗВИДНИЦИ ОТКРИВААТ НОВ КУЛТУРЕН ПРОСТОР – 28.07.2018

МИЦ, Ниш Србија – МАКЕДОНСКИ И БЕЛГИСКИ ИЗВИДНИЦИ ОТКРИВААТ НОВ КУЛТУРЕН ПРОСТОР– 27.07.2018

ОТВ Прилеп ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ –  19.07.2018

МИЦ, Ниш Србија – ОТКРИВАЊЕ НОВИ КУЛТУРНИ ПРОСТОРИ – 19.07.2018

Извиднички одред „Феникс“ – ПрилепИнсерти од денешната посета на клубовите Змејови и Хиени на Крушево! Благодарност до домаќините Извиднички одред Стара Корија – Крушево и градоначалникот на Крушево, Томе Христоски! – 18.06.2018

Извиднички одред „Стара Корија“ – КрушевоОгромна чест и задоволство ни претставува учествoто на денешниот настан. Нашите гости од И.О. Феникс од Прилеп ги почестивме со убавините на градот Крушево и возбудливите дружења помеѓу двата одреди. Голема благодарност за несебичната помош од AGTIS – ACTAC и градоначалникот на Општина Крушево Томе Христоски кои ни помогнаа во извидништвото како неизоставен дел од животот на секој млад човек да ја доловиме автентичноста на највисокиот град на Балканот – Крушево. Се надеваме на понатамошни успеси и соработки. Извиднички поздрав, здраво!

Томе Христоски ФБ (градоначалник на Крушево)https://www.facebook.com/tome.hristoski/posts/10216142916186881?__tn__=-R – 18.06.2018

АГТИС –  Извидници во лет18.06.2018

AГТИС ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР – АМФИТЕАТАР, ВАРОШ И МАРКОВИ КУЛИ – 08.06.2018

AГТИС – „ЕКСПЕДИЦИЈА НОВ ПРОСТОР“ – смешни инсерти –  05.06.2018

 • Прилози, учество на емиси, итервјуа во доменот на заштита на потрошувачите и деловен сектор

ТВ емисија на регионален концесионер за и фејсбук кампања за предизвикување интерес
https://www.facebook.com/www.agtis.org.mk/photos/a.10153952640086052/10156532958791052/?type=3&theater ; https://www.facebook.com/FerSoPotrosuvacot/posts/436596596786915?__tn__=-R

I дел промотивен спот: Фер со потрошувачот: Заштита на безбедноста и здравјето на потрошувачите: OTВ платформа, Фер со потрошувачот платформа;

II дел промотивен спот: Фер со потрошувачот: Користење на фер практики при информирање, рекламирање и означување; OTВ платформа, Фер со потрошувачот платформа;

III дел промотивен спот: Фер со потрошувачот: Заштита на личните податоци и животната средина: OTВ платформа, Фер со потрошувачот платформа;

Целосен ТВ спот: ОТВ платформа: СЕРТИФИКАТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ“ ВО МАКЕДОНИЈА, Фер со потрошувачот платформа;

Серија емисии со деловен сектор:

ПАРТНЕРСТВО МЕЃУ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВНИОТ СЕКТОР – 06.02.2018

Објава на Прв дел од резултати од АНКЕТА „Колку ги познавате вашите потрошувачки права“? – 15.03.2018

Законите се тесна рамка за потрошувачките навики – 29.03.2018

Објава на Втор дел од резултати од анкета „Колку ги познавате вашите потрошувачки права“? – 02.04.2018

„Фер со Потрошувачот“ платформа: ПАРТНЕРСТВО МЕЃУ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВНИОТ СЕКТОР03.04.2018

„Фер со потрошувачот“ платформа: Законите се тесна рамка за потрошувачките навики – 03.04.2018

Интервју со Александар Ристески – сопственик и менаџер на Пекара „Алекс“ – Прилеп ОТВ Платформа: Размислувај глобално – „меси“ локално – 11.04.2018

„Фер со потрошувачот“ платформа: Размислувај глобално – „меси“ локално – 12.04.2018.

ЗДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ ЗА ПОДОБРИ РАБОТНИЧКИ ПРАВА – 12.05.2018

„Фер со потрошувачот“ платформа: ЗДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ ЗА ПОДОБРИ РАБОТНИЧКИ ПРАВА

ШТО БЕШЕ ПРВО: КОЊАКОТ ИЛИ ЕСПРЕСОТО? – 28.05.2018

„Фер со потрошувачот“ платформа: ШТО БЕШЕ ПРВО: КОЊАКОТ ИЛИ ЕСПРЕСОТО? – 31.05.2018

ПАРТНЕРСТВО ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВЕН СЕКТОР – 31.05.2018

„Фер со потрошувачот“ платформа: ПАРТНЕРСТВО ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО И ДЕЛОВЕН СЕКТОР

СИТЕЛ – „Фер со потрошувачите“ нов сертификат за компаниите

ПЛУС ИНФО – „Фер со потрошувачите“ нов сертификат за компаниите

ПЕЛА – Заштита на потрошувачите со сертификатот за меѓународн стандард ИСО 26 000

НОВА МАКЕДОНИЈА Сертификат „Фер со потрошувачите“ ќе добијат 46 компании

МАК ПРЕСС – Се воведува нов сертификат „Фер со потрошувачите“

ИНФО КОМПАС – Во Македонија за прв пат ќе се воведе сертификатот „Фер со потрошувачот“

А1 ОН – Се воведува сертификат „Фер со потрошувачите“

Иновативност.мк – Се воведува сертификат „Фер со потрошувачите“, бесплатно ќе го добијат 46 компании

 Прилози, интервјуа, анализи и анкети, колумни, интервјуа во врска со демократијата, владеењето на правото и состојбата со реформите

 1. Учество нa проф. д-р Никола Поповски, поранешен министер за финансии во емисијата „360 Степени” на Алсат М ТВ – 08.06.2018

1.1. OTV Prilep – Учество нa проф. д-р Никола Поповски, поранешен министер за финансии во емисијата „360 Степени” на Алсат М ТВ – 11.06.2018

 1. Пишан прилог на проф. д-р Никола Поповски, поранешен министер за финансии „Можните економски последици од спогодбата за името“ во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК – 21.06.2018

2.1. AGTIS – ACTAC – Пишан прилог на проф. д-р Никола Поповски, поранешен министер за финансии „Можните економски последици од спогодбата за името“ во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК – 21.06.2018

 1. Учество на универзитетскиот професор Сефер Тахири во емисијата „360 Степени” на Алсат М ТВ – 22.06.2018
 2. Учество на проф. д-р Никола Поповски, поранешен министер за финансии во емисијата Тренд Анализа на ТВ 24 – 25.06.2018

4.1. AGTIS – ACTAC – Учество на проф. д-р Никола Поповски, поранешен министер за финансии во емисијата Тренд Анализа на ТВ 24 – 25.06

 1. Прилог за реформите на универзитетскиот професор Сефер Тахири (Albanian title: “Çështja e emrit të Maqedonisë dhe referendumi i pritshëm”  во ZERIAMERIKES – 26.06.2018
 2. 6. Учество на универзитетскиот професор Сефер Тахири во емисијата Клик Плус на ТВ 21– 27.06.2018

6.1. AGTIS – ACTAC – Учество на универзитетскиот професор Сефер Тахири во емисијата Клик Плус на ТВ 21 ) – 27.06.2018

 1. Интервјуа:

7.1. Роберт Поповски – Министер за комуникации, отчетност и транспарентност

OTV Prilep – Најава 18.07.2018: Поповски порачува: Поддржете ги реформите – 17.07.2018

OTV Prilep – Поповски порачува: Поддржете ги реформите – 18.07.2018
MRC, Nish Serbia – Поповски порачува: Поддржете ги реформите – 18.07.2018

7.2. Бујар Османи – Вице премиер за европски прашања

OTV Prilep – Најава 20.07.2018: Бујар Османи: Реформите не се илузија – 19.07.2018

OTV Prilep – Бујар Османи: Реформите не се илузија– 20.07.2018

MRC, Nish Serbia – Бујар Османи: Реформите не се илузија  – 20.07.2018

TOP NEWS – Osmani: Hazbi Lika s’e bojkoton qeverinë – 17.07.2018

INA- Iliria News Agency – OSMANI: HAZBLI LIKA S’E BOJKOTON QEVERINË – 16.07.2018

Realiteti Press – OSMANI: HAZBLI LIKA S’E BOJKOTON QEVERINË – 17.07.2018

KDPOLITIK – BUJAR OSMANI: HAZBLI LIKA S’E BOJKOTON QEVERINË – 17.07.2018

FAKTIDITOR – BUJAR OSMANI: HAZBLI LIKA S’E BOJKOTON QEVERINË – 17.07.2018

7.3. Владо Бучковски) – поранешен премиер и министер за одбрана на Македонија

OTV Prilep – НАЈАВА 24.07.2018: Мојата „фабрика“ е играчка и спрема Груевски и спрема Заев“   – 23.07.2018

OTV Prilep – Мојата „фабрика“ е играчка и спрема Груевски и спрема Заев“  – 24.07.2018

MRC, Nish Serbia – Владо Буковски: Мојата „фабрика“ е играчка и спрема Груевски и спрема Заев“  – 24.07.2018

7.4.  Јахи Јахиу – државен секретар во министерството за информатичко општество и јавна администрација

OTV Prilep – НАЈАВА 27.07.2018: Јахи Јахиу: Дури и 2/3 мнозинство влијае на бројот на јавната администрација  – 26.07.2018

OTV Prilep – Јахи Јахиу: Дури и 2/3 мнозинство влијае на бројот на јавната администрација  – 27.07.2018

MRC, Nish Serbia – Јахи Јахиу: Дури и 2/3 мнозинство влијае на бројот на јавната администрација – 27.07.2018

SHTEGU – Jahiu: Edhe 2/3 e shumicës ndikojnë në numrin e administratës publike – 29.07.2018

7.5. Ѓорѓи Спасов – поранешен министер за правда
OTV Prilep – НАЈАВА 31.07.2018 Ѓорѓи Спасов: Што ќе им се реформи на партиските “султани”?  – 30.07.2018

OTV Prilep – Ѓорѓи Спасов: Што ќе им се реформи на партиските “султани”? – 31.07.2018

MRC, Nish Serbia – Интервју со Ѓорѓи Спасов, поранешен министер за правда: Што ќе им се реформи на партиските “султани”? – 31.07.2018

7.6. Имер Селмани – поранешен министер за здравство и вице премиер за имплементација на охридскиот договор

OTV Prilep – НАЈАВА 03.08.2018 ИМЕР СЕЛМАНИ: Реформите не значи само да се стават на хартија, треба да заживеат  – 02.08.2018

OTV Prilep – ИМЕР СЕЛМАНИ: Реформите не значи само да се стават на хартија, треба да заживеат  – 03.08.2018

MRC, Nish Serbia – ИМЕР СЕЛМАНИ: Реформите не значи само да се стават на хартија, треба да заживеат  – 03.08.2018

ZHURNAL TV LAJME – Selmani: Pranoj të jem kandidat për President

KDPOLITIK – Selmani: Pranoj të jem kandidat për President

FAKTIDITOR – IMER SELMANI: DO PRANOJA KANDIDATURË PËR PRESIDENT SHTETI

7.7. Павле Трајанов – поранешен министер за внатрешни работи

OTV Prilep – НАЈАВА 07.08.2018 ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: Дали Македонија е „премиерска“ држава? – 06.08.2018

OTV Prilep –  ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: Дали Македонија е „премиерска“ држава?  – 07.08.2018

MRC, Nish Serbia – ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: Дали Македонија е „премиерска“ држава? – 07.08.2018

 1. 8. Интервјуа на Александар Цветкоски за Радио Слободна Европа:

8.1. Радио Слободна Европа:- Зголемување на платите во пресрет на референдум – 13.09.2018

8.2. Радио Слободна Европа:- Довербата во анкетите зависи од демократскиот развој  – 15.09.2018

 1. Серија на видеа (заеднички производи на АГТИС и Зевзекманија ) во шоуто Зевзекманија на Канал 5 ТВ:

9.1. Kanal 5 – Бандити, одиме во театар  – 21.04.2018

9.2. Kanal 5 – (без) Условна препорака  – 21.04.2018

9.3. Kanal 5 – Никој неќе државна работа  – 28.04.2018

9.4. Kanal 5 – Фамилии си владеат со Македонија  – 12.05.2018

9.5. Kanal 5 – Нервозната опозиционерка   – 16.06.2018

9.6. Kanal 5 – Оле за претседател  – 07.07.2018

9.7. Kanal 5 – Најава на Зевзекманија сабота 18.40 ч.  – 06.07.2018

9.8. Kanal 5 – Амбасадори по гаќи   – 07.07.2018

9.8.1 AGTIS – ACTAC – Амбасадори по гаќи  – 07.07.2018

9.9. Kanal 5 – Гастрабајтери ни за лек  – 07.07.2018

9.9.1 AGTIS – ACTAC – Гастрабајтери ни за лек  – 07.07.2018

9.10. Kanal 5 – Најава на Зевзекманија сабота 18.40 ч.  – 08.09.2018

9.10.1. AGTIS – ACTAC – Најава на Зевзекманија сабота 18.40 ч.  – 08.09.2018

9.11. Kanal 5 – За инает ќе одам на референдум  – 08.09.2018

9.11.1. AGTIS – ACTAC – За инает ќе одам на референдум  – 12.09.2018

9.12. Kanal 5 – Шиц, шиц, мала  – 08.09.2018

9.12.1. AGTIS – ACTAC – Шиц, шиц, мала  – 11.09.2018

9.13. Kanal 5 – Историјата пред генерален ремонт  – 08.09.2018
10. Серија колумни на Александар Цветкоски:

10.1. Plus Info – Ничија земја и ренде  – 13/04/2018 11:41

10.1.1. AGTIS – ACTAC – Ничија земја и ренде  – 13/04/2018 11:48

10.2. Plus Info – Чуди се Ангелејце колку деца имаш  – 16/04/2018 23:17

10.2.1. AGTIS – ACTAC – 16/04/2018 23:23

10.3. Plus Info – Дали премногу очекуваме од нас самите  – 18/04/2018 12:27

10.3.1. AGTIS – ACTAC – Дали премногу очекуваме од нас самите – 18/04/2018 13:08

10.4. Plus Info – На лекар – за дијагноза, на бајачка – за лекување  – 25/04/2018 10:15

10.4.1. AGTIS – ACTAC – На лекар – за дијагноза, на бајачка – за лекување  – 25/04/2018 11:15

10.5. Plus Info – Ерга омнес, или поѓомити План „А“ – 03/05/2018 09:31

10.5.1. AGTIS – ACTAC – Ерга омнес, или поѓомити План „А“ – 03/05/2018 09:56

10.6. Plus Info – Во затвор за џабе  – 09/05/2018 09:40

10.6.1. AGTIS – ACTAC – Во затвор за џабе  – 09/05/2018 11:13

10.7. Plus Info – Заради што, воопшто, да одиме во ЕУ?  – 17/05/2018 16:45

10.7.1. AGTIS – ACTAC – Заради што, воопшто, да одиме во ЕУ?  – 17/05/2018 18:02

10.8. Plus Info – Една година владеење на СДСМ и бладање на ВМРО  – 24/05/2018 10:10

10.8.1. AGTIS – ACTAC – Една година владеење на СДСМ и бладање на ВМРО  – 24/05/2018 10:40

10.9. Plus Info – Водите и шумите се патриотизам, господа Зоране и Христијане  – 29/05/2018 09:04

10.9.1. AGTIS – ACTAC – Водите и шумите се патриотизам, господа Зоране и Христијане  – 29/05/2018 12:20

10.10. Plus Info – Христијане бре, не се дери во тоа микрофонот  – 20/06/2018 09:23

10.10.1. AGTIS – ACTAC – Христијане бре, не се дери во тоа микрофонот  – 20/06/2018 10:28

10.11. Plus Info – СДСМ – ВМРО: Земја и Алфа Кентаур  – 04/07/2018 18:49

10.12. Plus Info – Немој Иванке Василевска Заев да ги враќа условите од 2016–та  – 18/07/2018 10:27

10.12.1. OTV Prilep – Немој Иванке Василевска Заев да ги враќа условите од 2016–та  – 18/07/2018 16:22

10.13. Plus Info – Избори, а не референдум – 25/07/2018 10:07

10.13.1. OTV Prilep – Избори, а не референдум  – 25/07/2018 10:57

10.14. Plus Info – Референдум, па „лепенки“ потоа  – 01/08/2018 14:23

10.14.1. OTV Prilep – Референдум, па „лепенки“ потоа  – 01/08/2018 15:17

10.15. Plus Info – Дружби патриотски, со намери скотски  – 08/08/2018 09:13

10.15.1. OTV Prilep – Дружби патриотски, со намери скотски  – 08/08/2018 10:49

10.16. Plus Info – Ште умреш  – 16/08/2018 14:38

10.16.1. OTV Prilep – Ште умреш  – 16/08/2018 15:27

10.17. Plus Info – Македонија нигде ја нема во референдумот  – 23/08/2018 14:35

10.17.1. OTV Prilep – Македонија нигде ја нема во референдумот  – 23/08/2018 15:40

10.18. Plus Info – Референдум против чмаровите  – 31/08/2018 15:33

10.18.1. OTV Prilep – Референдум против чмаровите  – 31/08/2018 17:09

 1. 19. Plus Info – Посветено на Тони Михајловски – 03/09/2018 09:13

10.19.1. OTV Prilep – Посветено на Тони Михајловски – 03/09/2018 09:33

10.20. Plus Info – Разгалено детиште и европски мажоретки  – 07/09/2018 13:58

10.20.1. OTV Prilep – Разгалено детиште и европски мажоретки  – 07/09/2018 14:23

 1. ТВ емисија за анкетни резултати:
  1TV – Студио 1 започнува со анализа на резултатите од анкетата : До каде се реформите во услови на политичка криза? За оваа тема во студиото е Александар Цветкоски – претставник на HBO АГТИС. – 22.10.2018

1TV – Анкета на АКТИС: Граѓаните поосвестени и со повеќе надеж за реформи – тема во Студио 1 – 22.10.2018

AGTIS-ACTAC – Студио 1 започнува со анализа на резултатите од анкетата : До каде се реформите во услови на политичка криза? За оваа тема во студиото е Александар Цветкоски – претставник на HBO АГТИС.  – 22.10.2018

OTV Prilep – Студио 1 започнува со анализа на резултатите од анкетата : До каде се реформите во услови на политичка криза? За оваа тема во студиото е Александар Цветкоски – претставник на HBO АГТИС.  – 22.10.2018

AGTIS-ACTAC – Дел од резултатите од анкета на АГТИС: Граѓаните поосвестени и со повеќе надеж за реформи – тема во Студио 1 – 26.10.2018

Saso Ordanoski page – АНАЛИЗА | До каде се реформите во услови на политичка криза, разговор со гостинот Александар Цветкоски, претставник на НВО АГТИС. Погледнете го понеделничкиот разговор во целост тука, а утре се гледаме повторно во живо пред малите екрани со нови содржини во #ОтвореноСтудио  – 28.10.2018

 1. Експертски панел: Судбината на реформите во услови на политичка криза

CIVIL MEDIA – Најава: Судбината на реформите во услови на политичка криза  – 22.10.2018

National Telma TV – Ветингот за судиите – забранет од меѓународната заедница? – 1. https://telma.com.mk/vetingot-za-sudiite-zabranet-od-megunarodnata-zaednitsa and 2. https://www.youtube.com/watch?v=WNsDOk3FWn4 – 24.10.2018

AGTIS-ACTAC – Телма ТВ: Дел од вчерашниот експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, дел од проектот „Детски болести на демократијата“.  Професорката Ана Павлова Данева која е дел од советот за реформи во судството, тврди дека реизборот односно оценката на судиите дали заслужуваат да си ја задржат судиската тога, не била дозволена од меѓународниот фактор.  – 25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156851531062299?__tn__=-R – 25.10.2018

National Telma TV – На Македонија и треба прогресивен данок  –  1. https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=7_N7cdFlz-M – 24.10.2018

AGTIS-ACTAC – Телма ТВ: Дел од вчерашниот експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, дел од проектот „Детски болести на демократијата“. Професорот Nikola Popovski вели дека рамниот данок треба да се напушти, бидејќи ги крати буџетските приходи и го продлабочува проблемот со растечките социјални разлики.  –  25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156851531542299?__tn__=-R – 25.10.2018

National Telma TV – Власта инсистира на помирување откако Мицкоски побара закон за амнестија  – 1. https://www.youtube.com/watch?v=FOWpnewFqnk – 24.10.2018

National ALSAT M – Експерти: Недостаток од политичка волја за спроведување на реформите  – 24.10.2018

AGTIS – ACTAC – АЛСАТ М ТВ: Дел од вчерашниот експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, дел од проектот „Детски болести на демократијата“. Реформите кои започнаа последните две децении не беа реални и ефективни, оценуваат експертите во пресрет на претставувањето на новата реформска стратегија наречена “План 18”.  – 25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156851533007299?__tn__=-R – 25.10.2018

National ALSAT M – Reformat e nevojshme për në BE – 1. https://www.youtube.com/watch?v=g0dIJvfEb1U – 24.10.2018

Portalb – Modeli funksionues, DSK-ja të ndahet nga MPB-ja – 24.10.2018

AGTIS – ACTAC – PORTALB: Дел од вчерашниот експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, дел од проектот „Детски болести на демократијата“ – 25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156851533852299?__tn__=-R – 25.10.2018

Portalb – Anketë: Krahasuar me Gruevskin, institucionet janë më pak të varura nga Zaevi – 24.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156851535077299?__tn__=-R – 25.10.2018

AKADEMIK – Експертски панел за судбината на реформите во услови на политичка криза  – 25.10.2018

AGTIS – ACTAC – AKADEMIK: Во рамките на проектот „Детски болести на демократијата“, АГТИС организираше експертски панел насловен како „Судбината на реформите во услови на политичка криза“. На панелот, покрај експертската дебата за реформите, се дискутираше и за резултатите од анкетата и истражувањето за спроведувањето на реформите.Политичката волја за реформите е клучна за да може успешно да се реализираат реформите беше генералниот заклучок од експертскиот панел.  . -25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156851535617299?__tn__=-R – 25.10.2018

Sloboden pecat – Само кај нас еден отсто од најбогатите имаат 14,4 отсто од вкупниот доход  – 25.10.2018

AGTIS – ACTAC – Македонија е европски шампион во однос на тоа колкав доход заработуваат најбогатите граѓани. Ова е една од причините зошто во Македонија треба да се напушти пропорционалниот персонален данок, кој значи една даночна стапка од 10 отсто, независно од остварените доходи и да се воведе прогресивен данок, каде што ќе има повисок персонален данок за оние со поголеми приходи. Ова го истакна поранешниот министер за финансии Никола Поповски, кој учествуваше на вчерашниот експертски панел „Судбината на реформите во услови на политичка криза“ – 28.10.2018

TIME.mk – Експертски панел за судбината на реформите во услови на политичка криза

AGTIS – ACTAC – Професорот Борче Давитковски посочува дека бирократијата најтешко се реформира и дека тоа не може да се реализира без цврста волја за реформи и без промена на сфаќањата за она што навистина преставува реформата. Експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, во склоп на проектот „Детски болести на демократијата“. – 25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156853484802299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS – ACTAC – Професорот Nikola Popovski вели дека рамниот данок треба да се напушти, бидејќи ги крати буџетските приходи и го продлабочува проблемот со растечките социјални разлики. Перспективите во даночната политика се прилично нејасни вели Поповски, бидејки 25 години наназад моделот на оданочување го менуваме во просек на секои пет години. Даночните обврзници се несигурни во системот, дали стапката ќе биде прогресивна или пропорционална и затоа неопходно е, вели тој, даночната политика да се стабилизира и да се внесе поголема сигурност. Експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, во склоп на проектот „Детски болести на демократијата“. – 25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156853484952299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS – ACTAC – Ветинг на судиите, односно оценката на судиите дали заслужиле да си ја задржат судиската тога, не бил дозволен од меѓународниот фактор, тврди професорката Данева. Идејата за ветинг на полициските службеници – најавена од министерот Спасовски е следна работа за проценка. Ana Pavlovska Daneva смета дека таков ветинг и контрола дали повисоките службеници во МВР законски работеле во службата, е потребен и во јавната администрација, затоа што само неколку луѓе работат во цела институција. И таму реформите траат со децении, ама главно се останува на хартија. Секоја реформа е политичка одлука, а експертската јавност може да даде критички осврт за подобрување на реформите, заклучува Данева.
Експертски панел:„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, во склоп на проектот „Детски болести на демократијата“-25.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156853485537299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS-ACTAC – Дали требаше реформите да бидат вакви?
27 министри, како заложба за мала и ефикасна администрација; дуплирани институции со недефинирани надлежности, судир на ингеренции и преклопување на работата; неоперативност на најважните мониторинг институции; рамковни вработувања за седење дома, земање плати, иако се во странство, а тие, кои се овде можат да бираат каде сакале да работат.
Кај нас едно се декларира, друго се прави, од „Рамковниот договор“, до лустрацијата. Сефер Тахири
 – 26.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156854022372299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS – ACTAC – Дали судиите сакаат да бидат независни? Немаше од кај нив идеи и иницијативи за решавање на проблемите и обвинувањата кон судството, сите овие години. Потенцијалот на обвинителите и судиите не гарантира дека оваа состојба може да се подобри.
Со минатите реформи се усвои решение тие да бидат основа на Судскиот Совет и гледаме дека ваквото решение не даде резултати.
Само ако се направи објективна анализа на работата на судиите тоа е можно, а истото важи и за менување на законите. Со такви податоци, никој не може да се оглуши на оценката на судиите и  oбвинителите
 – 26.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156854191652299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS – ACTAC – Ако се прави ветинг на судии (изјава на албанскиот претседател), треба ветинг и на политичари. За ветингот треба да се видат искуства од странство, но и наши искуства. Таков ветинг имавме деведесеттите (генералниот реизбор на судии), но дали резултатите беа добри? Кој е системот на следење на успехот на плановите и стратегиите? И во стртегијата за реформа на Јавната администрација и во таа за судството, тој сегмент за следење на успехот е доста оскуден. Тоа создава ризик да донесе и пропусти и грешки.
Така се вели дека 85% од претходната стратегија била спроведена. Како се дошло до тој процент – одговор нема. Целите не се остварени ни во една од нив, а остварувања во проценти колку сакаш. Тоа е паушално мерење на успехот на реформите.
Проблематично е што е премиерот на чело на тие совети, а треба да се мери успех.
Треба нови начини на мерење на успешноста на реформите и квантитативно и квалитативно (како што е задоволството на корисниците од услугите на јавната администрација). Има модели од странство за квалитетот на судските одлуки
 – 26.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156854192302299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS – ACTAC – Во процес на реформи сме со децении. Не само законите да се реформираат, треба да се реформира начинот на кој тие се применуваат. Како што е берзата показател и на економијата, но и на политиката, показател на успешноста се големите случаи, кои се водат во судовите од страна на СЈО и случајот со 27 – ми Април. Тоа е проверка на успешноста на реформите.
Дали самите судии сакаат да бидат независни. Тоа е тест. Овие случаи се тој тест. Сега се судовите послободни да го „решат тој тест“. И сегашни министри се осомничени лица, па нема да им биде лесно. Кога премиерот говореше за помирување, сите слушнаа „амнестија“, за „помилување“. Тоа би значело дека, ако премиерот сака, тоа ќе се случи, иако тој нема никаква надлежност за тоа. Ако има независно судство, тоа не може лесно да се направи. Треба обвинителот да се повлече од обвиненијата, што не е лесно. Тоа говори за менталитетот, кој е оформен и што очекуваат пратениците, судиите, граѓаните. Тој менталитет може да се смени само ако институциите делуваат спрема своите компетенции. Не зависат сите работи од еден човек, како што беше минатите 11 години. Тоа е тестот на реформите. Така ќе знаеме дали реформите на правосудството успеваат. Рече Беса Арифи
 – 26.10.2018

OTV Prilep – https://www.facebook.com/otvprilep/posts/10156854198562299?__tn__=-R – 26.10.2018

AGTIS – ACTAC – „Нашиот Уставен суд не беше вклучен во стратегијата за реформи на правосудниот сектор, прво постоеше, а потоа беше тргнат, јас сфаќам дека тоа е заради специфичната улога и позиција која што Уставниот суд ја има кај нас, дека е независно, посебно тело, од онаа хиерархиска поставеност на другиот судски систем во Р. Македонија, но сепак сеуште сметам дека треба да претрпи сериозни реформски промени. Освен уставните промени, треба да се донесе и нов деловник на Уставниот суд кој ќе биде современ и оперативно многу внимателно и прецизно ќе ги разработи сите оние димензии на работењето на уставниот суд. За жал, тоа не е така денес, деловникот датира од 91 година. Инаку знаеме дека Уставниот суд кај нас е институција со традиција, таа постоеше и во социјалистичко време, преку 50 години постои, но овој деловник врз која што база актуелно Уставниот суд работи е од 91 година“ – кажува Наташа Габер-Дамјановска.  – 29.10.2018

AGTIS – ACTAC – „Колку е вистина она што го кажува Владата, дали ние страдаме од недостаток на политичка волја, или пак страдаме од невештост. Гледаме многу технички работи не функционираат, и затоа сакавме преку овој проект да ги видеме детските болести на демократијата. Затоа и направивме анкета со која сакавме да испитаме дали има некакви нови вредности. Ме радува фактот дека многу од анкетираните (иако имаше и многу одбивања) имаа емотивен пристап на истражувањето. Знаете, вие ги прашувавте граѓаните, но тие не веруваа дека нештото е важно, бидејќи нештото нема да се промени. Сега веруваат, па дури се лутат и се караат со анкетарите. Тоа е еден ангажиран пристап кој го немаше до пред 2 години, и мислам дека нивото на надеж е подигнато кај општата популација“ – кажува Александар Цветкоски   – 29.10.2018

AGTIS – ACTAC – „Денес добивам силен впечаток дека нашето општество е општество на аматери, базирано на аматеризам, а не на професионализам. Ова е една голема вистина веќе 30 години, а мислам и дека ќе не следи и по зачленувањето на Македонија во ЕУ. Како поинаку да го протолкуваме ова трик прашање на истражувачите, во кое што може да се забележи дека 302, или најголем дел од луѓето, одговориле дека слушнале за планот 3-6-9, а од друга страна, 299 слушнале за работи кои што не постојат. Значи, секаде ние потфрламе да се посветиме вистински на она што е нашата работа, и тоа се огледува и во јавната администрација, и во државните служби, но и во НВО секторот. Ни тука работите не цветаат, затоа што повеќе очекуваме да ни ги сервираат работите на тацна, отколку самите да произведеме нешто што може да биде соодветно применливо и во Р. Македонија“ – вели Никола Дујовски.. – 29.10.2018

AGTIS – ACTAC – „Во Р. Македонија на сите реформски процеси во правосудството се пристапува неодговорно, генерално, затоа што најпрво не се прават емпириски истражувања на секторот што треба да биде реформиран и наместо тоа, се земаат готови решенија од други држави кои се често пати неприменливи на менталитетот и на средината во која што живееме. Секоја реформа треба да биде ускладена со општествената клима, и затоа, не случајно, и АГТИС ги става реформите во самиот општествен контекст. Сметав дека најбитната работа во реформите е легислативата која ќе биде донесена, но после искуството видов дека проблемот е во имплементацијата. Треба една целокупна општествена реакција во смисла на зголемување на системот на вредности, департизација како предуслов и воведување на критериуми на стручност, компетентност, воведување на етички, морални кодекси во институциите, санкционирање на оние кои што ги прекршуваат тие етички и морални кодекси“ – порачува Саша Ѓорѓевиќ. – 29.10.2018

AGTIS – ACTAC – „Колку за информација, во 2002 кога за прв пат е донесен законот за спречување на корупција, ние бевме први во регионот, потоа Словенија го копираше нашиот закон, потоа и други земји, а после тоа, цело време се носеа нови закони усогласени со европското законодавство, додека пак, кај нас се правеа некои „шминки“, а во законот останаа истите критериуми“ – посочува Вања Михајлова, експерт за антикорупција.
„Овој експертски состав не го одразува тој дел од јавноста, и трагедијата е тоа што кога ќе ги погледнете истражувањата на младите генерации, фрапантно е тоа што сите имаме можност да видеме дека 35 годишни луѓе на високи позици масовно се залагаат за ставање на луѓе во ендеци, заглавување на лифтови итн. Колку што имаме проблем со експертскиот и политичкиот дел како се прават реформите, толку имаме проблем со една поширока политичка култура и менталитет“ – потенцира Сашо Орданоски.
 – 29.10.2018

AGTIS – ACTAC – На панелот беа претставени најважните резултати од анкетата на АГТИС за истражување на ставовите на граѓаните околу реформите и неколку кратки тематски воведи за онгоинг реформите (студии на случаи), проследена со дискусија за повеќе аспекти на реформите кај нас, кои се одвиваат во услови на постојана политичка криза, наплив на политички настани, кои длабоко ја тангираат судбината на земјава и предизвикуваат висок набој кај граѓаните, хранејќи го понатамошното поларизирање по политички преваленци.  – 30.10.2018

 1. Пишан прилог на Никола Попоски

13.1. НЕЗАВИСЕН: Колумна на Никола Попоски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Изберете забрзани реформи“ – 11.11.2018

13.2. AGTIS-ACTAC: Колумна на Никола Попоски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Изберете забрзани реформи“ – 12.11.2018

 1. Пишан прилог на Борче Давитковски

14.1. НЕЗАВИСЕН: Колумна на Борче Давитковски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Диктатот на политиката“ – 11.11.2018

14.2. AGTIS-ACTAC: Колумна на Борче Давитковски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Диктатот на политиката“ – 12.11.2018

 1. Пишан прилог на Ана Павловска – Данева

15.1. НЕЗАВИСЕН: Колумна на Ана Павловска-Данева во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Ветингот како правец на реформите“

15.2. AGTIS-ACTAC: Колумна на Ана Павловска-Данева во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Ветингот како правец на реформите“ – 18.11.2018

 1. Учество на Никола Попоски во ТВ емисија
  16.1. TV 24: Учество на Никола Попоски во емисија за тоа како ќе се полни и како ќе се троши новата буџетска каса? – 20.11.2018

16.2. AGTIS-ACTAC: Учество на Никола Попоски  во емисија за тоа како ќе се полни и како ќе се троши новата буџетска каса?  – 21.11.2018

 1. Пишан прилог на Никола Попоски

17.1. НЕЗАВИСЕН: Колумна на Никола Попоски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов Економијата во 2019  – 22.11.2018

17.2. AGTIS-ACTAC: Колумна на Никола Попоски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов Економијата во 2019  – 22.11.2018

 1. Пишан прилог на Милчо Велјановски
  18.1. НЕЗАВИСЕН: Колумна на Милчо Велјановски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Правото е волја за правда“ – 29.11.2018

18.2. AGTIS-ACTAC: Колумна на Милчо Велјановски во НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК со наслов „Правото е волја за правда“ – 29.11.2018

 1. Учество на Александар Цветкоски во емисијата „Патот кон…“ на АЛСАТ ТВ 06.12.2018

19.1. ALSAT TV: Најава на емисија „Патот кон“ на АЛСАТ ТВ со Александар Цветкоски (АГТИС), Насер Зубери (правен експерт)  и Артан Дика (адвокат)  – 06.12.2018

19.1.1. AGTIS-ACTAC: Најава на емисија „Патот кон“ на АЛСАТ ТВ со Александар Цветкоски (АГТИС), Насер Зубери (правен експерт)  и Артан Дика (адвокат)

19.2. ALSAT TV: Учество на Александар Цветкоски во емисијата „Патот кон“ на АЛСАТ ТВ  –

19.2.1. AGTIS-ACTAC: Учество на Александар Цветкоски во емисијата „Патот кон“ на АЛСАТ ТВ  – 07.12.2018

Бриши наводници – Грујо, добри гости ти дојдоја- Убиство со песна – 21.11.2017

Плусинфо – Грујо, добри гости ти дојдоја- Убиство со песна – 20.11.2017

Плусинфо – Како да убиеш човек во 100 лекции (2) – 17.11.2017

Бриши наводници – Како да убиеш човек во 100 лекции (2) – 17.11.2017

Плусинфо – Како да убиеш човек во 100 лекции – 16.11.2017

Бриши наводници – Како да убеш човек во 100 лекции – 16.11.2017

Плусинфо – Македоски трипер и француски сифилис – 13.11.2017

Бриши наводници – Македонски трипер и француски сифилис – 13.11.2017

Плусинфо – Тикварникот од малини – 05.11.2017

Бриши наводници – Тикварникот од малини – 06.11.2017

Бриши наводници – Оние што се прават дека се’ знаат, ги нервираат тие, кои се’ знаат– 30.10.2017

Плусинфо – Оние што се прават дек се’ знат, ги нервираат тие, кои се’ знаат – 27.10.2017

АГТИС – Жената секогаш со себе треба да носи 2 работи – нејзиното достоинство и паметот – 24.10.2017

ОТВ Прилеп – Видливоста на граѓнските организации и состојбата на новинарството во Македонија – 24.10.2017

Плусинфо – ВМРО-вска книга на мртвите – 21.10.2017

Бриши наводници – ВМРО-вска книга на мртвите – 21.10.2017

ТВ 24 вести – Гости Сашо Орданоски и Татјана С. Иванова – 16.10.2017

Плусинфо – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Како да препознаете лажни предизборни ветувања во пет чекори – 12.10.2017

Бриши наводници – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Како да препознаете лажни предизборни ветувања во пет чекори? – 12.10.2017

Плусинфо – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Ветувања во милионски суми – 11.10.2017

Бриши наводници – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Ветувања во милионски суми – 11.10.2017

Плусинфо – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Нова „изборна“ парадигма за „сто години самотија“ – 10.10.2017

Бриши наводници – ПОРКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Нов „изборна“ прадигма за „сто години самотија“ – 10.10.2017

Плусинфо – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ- Необични локални избори- Македонија 2017 – 09.10.2017

Бриши наводници – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ – Необични локални избори – Македонија 2017 – 09.10.2017

Плусинфо – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Градоначалникот не е златна рипка – 08.10.2017

Бриши наводници – ПОРАКИ ДО ГЛАСАЧИТЕ Градоначалникот не е златна рипка – 08.10.2017

ТВ Телма – АГТИС на емисијата КОД 08.10.2017

21 ТВ – Дали граѓаните им веруваат на политичарите? – 08.10.2017

Фејсбук страна ТВ Канал 5 – АГТИС на Емисијата Зевзекманија 07.10.2017

ТВ Канал 5 – АГТИС на емисијата Зевзекманија – Трикови во предизборни ветувања 07.10.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3427/poraki-do-glasacite-cekajkji-go-noviot-diktator – 07.10.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_66.html – 07.10.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3426/poraki-do-glasacite-dolgo-patuvanje-vo-nokjta – 06.10.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_9.html – 06.10.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3424/labina-treba-da-si-plati-smetka-za-gravitacija – 05.10.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post_5.html – 05.10.2017

ТВ 24 Вести – Здружението АГТИС симболично ја почна кампањата „Трикови во предизборните ветувања“ – http://24vesti.mk/zdruzhenieto-agtis-simbolichno-ja-pochna-kampanjata-%E2%80%9Etrikovi-vo-predizbornite-vetuvanja%E2%80%9C – 03.10.2017

Македонски Радио – Евалуација на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“, водена од проектниот координатор Филип Грижоски и координатор од Зенит – Душко Тодороски 03.10.2017

Радио Слободна Европа – Предизборен перформанс за политичките трикови – https://www.slobodnaevropa.mk/a/28771051.html – 03.10.2017

ТВ Шења – Финална ТВ прес конференцијa во рамки на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“ водена од двајца лидери на мислење Александар Цветкоски и Сефер Тахири 29.09.2017

ТВ 24 вести – Отворена дебата во предизборна кампања 26.09.2017

ТВ Алсат М – Емисија за евалуација на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“: Гости: Филип Грижоски (Проектен координатор) и Мухамедали Ибрахими (Координатор од Мултиетникум) 25.09.2017

Прилог МРТ1 – Настан за доделување награди на најдобрите видео перформанси – „Дали си предавник ако имаш пријател од „другите“?“ – 10.09.2017

Прилог Канал Визија – Настан за доделување награди на најдобрите видео перформанси – „Дали си предавник ако имаш пријател од „другите“?“- 10.09.2017

Тајм МК – http://www.time.mk/nastani/da9a91b275 – 03.10.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3409/transkripti-od-telefonskite-razgovori-na-licnosta-a-so-b-i-b-so-c – 02.10.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/10/blog-post.html – 02.10.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3392/oti-be-ic-ne-vi-raboti-rabotata – 28.09.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7137-oti-be-ich-ne-vi-raboti-rabotata-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 28.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_28.html – 28.09.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3361/nov-bran-begalci-vo-oktomvri – 22.09.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/7046-nov-bran-begalci-vo-oktomvri-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 22.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_21.html – 22.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_20.html – 20.09.2017

Цивилмедиа – http://civilmedia.mk/i-novit-kradat-pa-schto-dka/ – 15.09.2017

ТВ Нова, Сефер Тахири – http://tvnova.mk/video/debati/otvoreno-studio-razedinuvachki-zakon-za-obedinuvachki-jazik/ – 14.09.2017

10без10 – https://www.facebook.com/10bez10/posts/10155674476974699 – 12.09.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6917-kje-ima-li-nekogash-debata-bez-borba-za-vlast-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 12.09.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3313/-kje-ima-li-nekogash-debata-bez-borba-za-vlast – 12.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_12.html – 12.09.2017

10без10 – https://10bez10.com/vesti/opshtina/6903-agtis-pilep-dodeli-nagradi-na-najdobrite-video-performansi-realizirani-vo-proektot-demistifikacija-na-megjuetnichkite-konflikti – 10.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_9.html – 09.09.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3305/go-sakate-na-francuski-ili-na-anticki-nacin – 08.09.2017

Радио Слободна Европа, Сефер Тахири – https://www.slobodnaevropa.mk/a/28719864.html – 06.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post_5.html – 05.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/09/blog-post.html – 05.09.2017

ТВ Телма Топ Тема – https://www.youtube.com/watch?v=a3EZU4rcvO8 – 04.09.2017

10без10 – https://10bez10.com/vesti/makedonija/6845-direktni-stranski-insinuacii-ili-bea-investicii-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 04.09.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3275/referendum-za-markovi-kuli – 02.09.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6833-referendum-za-markovi-kuli-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 02.09.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/08/blog-post_29.html – 29.08.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6744-budenje-ili-bladanje-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 25.08.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3242/budenje-ili-bladanje – 24.08.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6715-grad-so-tolku-kandidati-za-gradonachalnik-ne-treba-da-se-plashi-za-svojata-idnina-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 23.08.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/08/blog-post.html – 23.08.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3120/besnite-pci-na-kajafa – 29.07.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6463-besnite-pci-na-kajafa-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 29.07.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_31.html – 29.07.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3072/nie-sme-tie-na-koi-roditelite-ne-predupreduvaa – 19.07.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6395-nie-sme-tie-na-koi-roditelite-ne-predupreduvaa-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 19.07.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_19.html

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3055/vmrovski-moral-kradel-oti-moral – 15.07.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6358-vmrovski-moral-kradel-oti-moral-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 15.07.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_17.html – 15.07.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3038/nema-povekje-siromashtija – 11.07.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6306-nema-povekje-siromashtija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 12.07.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_11.html – 11.07.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3020/-ilija-narecen-zaklina – 07.07.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6249-ilija-narechen-zhaklina-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 07.07.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post.html – 07.07.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/3012/kuriri–karabdalici – 05.07.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6213-kuriri-karabdalici-kolumna-na-aleksandar-cvetkovski – 05.07.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/07/blog-post_10.html – 05.07.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2993/kolku-shto-vemereto-razbra-tolku-angjushev-greshi – 30.06.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_30.html – 30.06.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6141-kolku-shto-vemereto-razbra-tolku-angjushev-greshi-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 30.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2980/montirana-zdravstvena-konstrukcija – 26.06.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_27.html – 26.06.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6110-montirana-zdravstvena-konstrukcija-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 26.06.2017

ТВ Емисија на Алсат М – Патот кон | 21.06.2017

<div style=”position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%”></div>

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2947/zaev-kje-ne-umre-od-dosada – 20.06.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6069-zaev-kje-ne-umre-od-dosada-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski– 20.06.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_20.html – 20.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2935/nevina-sum-zimi-decata – 17.06.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_19.html – 19.06.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6049-nevina-sum-zhimi-decata-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 17.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2923/makedonija-pod-mominsko-ime – 15.06.2017

Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/06/blog-post_15.html – 15.06.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/6020-makedonija-pod-mominsko-ime-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski – 15.06.2017

Прилог Канал Визија – 14.06.2017

Прилог Канал Визија – Известување на заедницата – 13.06.2017

МРТ 1 – Прилог млади – 13.06.2017

Ливада – http://livada.mk/teraj-zoki-ponatamu-i-batali-skapanici/ – 10.06.2017

10без10 – https://10bez10.com/makedonski/kolumna/5980-bidi-optimist-premiere-polosho-e-kolumna-na-aleksandar-cvetkoski 10.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2900/bidi-optimist-premiere-polosho-e – 10.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2893/teraj-zoki-ponatamu-i-batali-skapanici – 09.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2871/bugarskata-vojska-so-190-na-saat-vleze-na-kajmakcalan – 02.06.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2767/bebe-i-motorna-pila – 11.05.2017

Блог Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_11.html – 11.05.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2743/sijamska-trojka – 05.05.2017

Блог Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_4.html – 05.05.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/mislenje/2731/bez-svedoci – 03.05.2017

Блог Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/05/blog-post_3.html – 03.05.2017

Радио Слободна Европа – http://www.slobodnaevropa.mk/a/28454877.html – 02.05.2017

Плусинфо – http://www.plusinfo.mk/vest/113461/agtis-lavovi-kasapea-no-ne-gazea-cvekjinja – 01.05.2017

Плусинфо – http://www.plusinfo.mk/mislenje/2710/cudesna-e-ovaa-makedonija – 29.04.2017

Блог Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/04/blog-post_28.html?spref=fb – 28.04.2017

Блог Бриши наводници – http://brisinavodnici.blogspot.mk/2017/04/blog-post_26.html?spref=fb – 26.04.2017

Калимеро – http://www.kalimero.mk/archives/15469 – 28.03.2017

24вести – http://24vesti.com.mk/%E2%80%9Edemistifikacija-na-megjuetnichkite-konflikti%E2%80%9C-proekt-na-nevladinata-agtis-vo-prilep – 27.03.2017

Локалноhttp://lokalno.mk/demistifikatsija-na-meguetnichkite-konflikti-proekt-na-nevladinata-agtis-vo-prilep/ – 27.03.2017

Плусинфо – http://plusinfo.mk/vest/109828/nevladini-organizacii-gi-demistificiraa-megjuetnickite-konflikti-vo-prilep – 27.03.2017

10без10 – https://10bez10.com/vesti/opshtina/5238-agtis-gi-demistificira-megjuetnichkite-konflikti-megju-srednoshkolcite – 27.03.2017

ТВ Алсат М – Претставување на проектот „Демистификација на меѓуетничките конфликти“ – 06.03.2017

10без10 – АГТИС го имлементира проектот „Да се видам со твоите очи – 07.01.2017

10без10 – Експерти и аналитичари го евалуираа проектот „Фасадата држи, темелите тонат“ – 01.12.2016

Радио Слободна Европа – Празни ветувања и гладен народ – 10.11.2016

Прилог – ТВ Канал Визија – Емисија Граѓански прашалник, гости А.Цветкоски и А.Костадиноски – 03.10.2016

Слободна Европа – Национализам – залак за сиромашните, приход за политичарите – 01.10.2016

Kанал77 – Моралноста на криминалното низ призмата на економскиот криминалитет во Македонија – 19.09.2016

РесПублика Моралноста на криминалното низ призмата на економскиот криминалитет во Македонија – 19.09.2016

Слободен печат – Хоштаплерски чудесија! – 09.09.2016

Australianmacedonian – Анкета која ја потврдува изреката: Aлал да им е – се искрадоа! – 04.09.2016

Нова ТВ – Морално или не, прашање е сега – 04.09.2016

Охридски – Институциите пропаѓаат, јавниот морал е загрозен – 29.08.2016

Цивил – Граѓаните немаат доверба и не знаат што работат институциите – 29.08.2016

Радио Слободна Европа – Институциите зависни од власта – 29.08.2016

+инфо – Оваа влада не е добра, а функционерите што не крадат се глупави – 29.08.2016

Либертас – Оваа влада воопшто не е добра – 29.08.2016

Телма – Граѓаните не сакаат влада што се грижи за сопствениот џеб – 29.08.2016

Радио МОФ – Глупави се функционерите кои не крадат – 29.08.2016

24вести – Партијата на трон-каде исчезнаа моралните вредности – 29.08.2016

10без10 – Резултати од анкета – 29.08.2016

Репортер – Голем дел од граѓаните сметаат дека оваа влада воопшто не е добра – 29.08.2016

Дебата за јавниот морал и демократските вредности во Македонија – 29.08.2016

Соопштение на 24 вести за анкетата за Јавниот морал 29.08.2016

Цивил.мк Видео од Панел-дискусијата на тема Јавниот морал 29.08.2016</p>

Ин прес – Дебата за демократските вредности во Македонија – 26.08.2016

Фокус – Алал да им е на копилињата – се искрадоа! – 07.07.2016

Слободна Европа – Кога влогот е многу голем, нема место за компромис – 24.05.2016

Бриф – (ВИДЕО)Александар Цветкоски и Петар Арсовски во 360 степени – 24.05.2016

Репортер – (ВИДЕО) Александар Цветкоски и Петар Арсовски во дебата на 360 степени – 24.05.2016

Либертас – ВИДЕО: Александар Цветкоски и Петар Арсовски во 360 степени – 24.05.2016

Дебата на ТВ Алсат – емисија 360 степени, Учесници : Петар Арсовски – комуниколог и Александар Цветкоски – АГТИС

Слободна Европа – Фрли рипче, фати гласче – 07.05.2016

10без10- Видео Невладината АГТИС со перформанса го најави својт проект „„Фасадата држи, темелите тонат…на институциите“ – 06.05.2016

Слободна Европа – Македонија е држава на оправдувачи – 02.05.2016

Радио слободна Европа – Цветкоски – Ние сме земја на оправдувањето – 02.05.2016

Тв Нова – Дебата – Институциите во служба на граѓаните – 28.03.2016

Грид мк – „Фасадата држи, темелите тонат… на институциите“ – проект на невладината организација АГТИС од Прилеп – 28.03.2016

Слободна Европа – Партиските пари тешко се следат – 26.03.2016

10без10 – „Фасадата држи, темелите тонат… на институциите“ – проект на невладината организација АГТИС од Прилеп

Слободна европа – Бесплатни леќи за розова диоптрија на младите – 09.03.2016

АГТИС – Прилеп објавува оглас за граѓанско учество во проектот „Фасадата држи, темелите тонат … на институциите“ – 18.03.2016

Newspaper – El norte de Castilla – Spain – 31.01.2016

Радио слободна Европа – Граѓанските иницијативи се туркаат на мускули – 13.10.2015
Foxnews -Wave of misery: EU-bound refugees bring Balkans to breaking point – 06.09.2015
Радио слободна Европа – Oпштеството поделено „до коска“ – 15.08.2015
ТВ Канал Визија – Емисија разговор со повод – Јуни 2015
Радио слободна Европа – Се ближат избори, во игра меѓуетнички инциденти? – 14.08.2015
ТВ Канал Визија – Вести – Спротивен меѓуетнички role play 1
Радио Слободна Македонија – Платформа со Љубиша Николовски – 04.06.2015
ТВ Канал Визија – Вести – Спротивен меѓуетнички role play 4
10bez10 – “Спротивен меѓуетнички Role Play” – проект во соработка на АГТИС и Општината Долнени 30.05.2015
ТВ Канал Визија – Вести – Спротивен меѓуетнички role play 3
ТВ Канал Визија – Вести – Спротивен меѓуетнички role play – 21.03.2015
Радио слободна Европа – Опозициските „бомби“ ја зоврија политичката криза – 16.05.2015
Радио слободна Европа – Младите ја разбудија заспаната јавност – 25.04.2015
Радио слободна Европа – Билдање партиски рејтинг како пред избори 13.03.2015
Радио слободна Европа Арогантната власт ги тера луѓето на улица – 18.12.2014
Радио слободна Европа Власта против гласот на граѓаните – 05.12 2014
Радио слободна Европа – Владата се повлекува под притисок на јавноста – 27.11.2014
Радио слободна Европа – Вработување во администрација за мирна глава -03.11.2014
Радио слободна Европа – Традиционален молк и наведната глава – 24.10.2014
Радио слободна Европа – Граѓанските иницијативи тешко се туркаат до крај – 21.06.2014
Радио слободна Европа – Моќта на немоќните при заштита на гласачките права – 02.05.2014
Радио слободна Европа – На избори и со господ напред – 18.04.2014
Радио слободна Европа – Незадоволство има, но „третиот“ не успева – 16.04.2014
Радио слободна Европа – Предизборните ветувања, неизбежен фолклор – 07.04.2014
Радио слободна Европа – Зошто бројот на неопределени се намалува на избори? – 04.03.2014
Радио слободна Европа – Уметноста на партизацијатa – 08.02.2014
Дебатирањето менува: Миграцијата ќе се намали ако се подобри политичката ситуација во Македонија – 30.01.2014
Радио слободна Европа – Каков нарачател, такви анкетни резултати – 11.11.2013
Радио слободна Европа – Кога нема леб има политика – 08.11.2013

Setims – 09.07.2013
Радио Слободна Европа – Незадоволството под мустаќ, за проблемите молк – 17.08.2013
Радио Слободна Европа – Меѓу граѓанската активност и партиската припадност – 08.08.2013
Радио Слободна Европа – До избори ветувања, потоа обвинувања- 03.08.2013

Emisija – Ako e – MTV – 19.07.2012 – http://www.youtube.com/watch?v=6SpVNjNASRg&feature=youtu.be
Radio slobodna Evropa – 12.08.2012 – http://www.makdenes.org/content/article/24673326.html
Radio Free Europe “Silenced public” – http://www.makdenes.org/content/article/24440781.html
Web portal Makdenes – article “Inspections – fear for the businessmen” – http://www.makdenes.org/content/article/24467733.html
Utrinski vesnik – “The businessmen are afraid of the inspectors” – http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=60F486AC3E7CF2418CDED19657880D0C
Globus magazine” – supplement terminator No. 113 “Inspections kick away investors” – http://www.globusmagazin.com.mk/WBStorage/Files/terminator113.pdf
Road sign No.2 2012, article Fines-Yes! But, not only just to full the state treasury!
The Australian-Macedonian weekly newspaper – article, “The businessmen require a different treatment from the state”
TV Alfa – Inspections hinder business – Инспекциите го кочат бизнисот
TV Telma – Inspections “nightmare” for businessmen – Инспекциите „кошмар“ за бизнисмените
MTV – Survey: Businesses are afraid to say they have problems: The impact of inspection on the business climate Анкета: Бизнисмените се плашат да ги кажат проблемите што ги имаат ; The impact of inspection on the business climate Влијанието на инспекцискиот надзор врз деловната клима
Plus Info – Survey: Businesses are afraid to speak publicly about problems with inspections Анкета: Бизнисмените се плашат да говорат јавно за проблемите со инспекциите
TV Sitel – Survey: “The inspector ring as much as he wants”, scared businessmenАнкета: „Инспекторот ѕвони колку што сака“, бизнисмените исплашени—-
Radio network Kanal 77& Radio Free Europe, 17.11.2010, http://www.makdenes.org/content/article/2222560.html;
A1 TV New, 27.11.201; MTV 1 “Good Morning Macedonia”-morning show, 14.12.2010; TV Sitel “Journal”, morning show, 14.12.201;TV Sitel (Rerun),14.12.2010;
Tera TV, 19.12.2010, http://www.youtube.com/agtis#p/u/16/9U8MoakIJhc, TV Tera(Rerun), 23.12.2010, 25.12.2010, 26.12.2010, http://www.youtube.com/agtis#p/u/16/9U8MoakIJhc;
Press conference Hotel Continental, 23.12.2011, http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=79709323&lId=1&pmId=13;
MTV 1 “Good Morning Macedonia”-morning show, 04.03.2011; Macedonian Radio – Nightly program, 04.03.2011;
Web portal “Okno”, 18.03.2011,http://www.okno.mk/node/10518;
Tera TV -Walking talker, 25.03.2011, 26.03.2011, 28.03.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/15/CWTJHZJ-1Cc;
TV Sitel – morning show, “Journal” , 30.03.2011, Rerun 30.03.2011, http://www.youtube.com/watch?v=EC;k4xrGLFmk
TV Kanal 5 morning show “Hello Macedonia”, 30.03.2011, TV Kanal 5 News, 03.04.2011, http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=73369;
Alfa TV – political show “PRESSing”, 13.05.2011, http://www.alfa.mk/default.aspx?mId=104&gId=399;
TV Kanal 5 TV show “Zevzekmania”, 13.05.2011, http://www.youtube.com/user/agtis?feature=mhum
TV Kanal 5, TV Kanal 5+, 15.05.2011, 18.05.2011, (Re-runs);
A1 TV – “Early Day” morning show, 17.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/9/dZ0uAQM1zn4;
Daily newspaper “Utrinski vesnik”, 26.05.2011, http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=716D3AD13624A54C8974DF159C95FF04
TV Kanal 5-TV show “Zevzekmania”, 27.05.2011, http://www.youtube.com/agtis#p/u/9/JoGrmcbmTkA;
TV Kanal 5, TV Kanal 5+, 29.05.2011, 01.06.2011 (Re-runs);
Daily newspaper “Vest”, 28/29.05.2011, http://vest.com.mk/?ItemID=19E44530002FDD4CB31BF5E2110DDC26;
Web portal Tocka.com.mk, 30.05.2011, http://www.time.mk/read/36bd609767/5bf8768bc7/index.html;
Macedonian Radio Television, 30.05.2011, http://www.mrt.com.mk/mk/vesti/15902;
Web portal “Zurnal”, 30.05.2011, http://www.zurnal.mk/content.asp?id=2011530125650;
Web portal “Macedonia News”, 01.06.2011, www.macedonia-news.info/macedonia/2978;
Daily newspaper “Utrinski vesnik”, 01.06.2011, http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D7808B1A46253B47A8D13FFEDFC00D7E;
МТВ – Утринска емисија 29.12.2009;
ТВ Сител – Утринска емисија-29.12.2009;
ТВ Алсат – Вести – 12.01.2010;
ТВ Канал 5 – Веси 12.01.2010;
ТВ Тера – Аклтуел – интервју со Министерот за правда Михајло Маневски – http://www.youtube.com/agtis#p/u/7/Q690wKBfqkI – 16.04.2010;
ТВ Тера – Аклтуел – интервју со Александар Кржаловскиhttp://www.youtube.com/v/nu-OApvPDPg?f=user_uploads&app=youtube_gdata&autoplay=1 – 23.04.2010;