Њу Јорк vs Струга: Девојки – правење избор и донесување одлука

Новости

ОТВ репортерката Тање Димеска беше во посета на Струга со цел да направи истражување за младите девојки и правењeто на избор и донесувањето на одлуки. Низ убавата Стргуа, која во летниот период е домаќин на домашни и странски гости, се сретна со две девојки кои што живеат во Њу Јорк и заедно поразговараа за статусот на девојките таму, за сличностите и разликите во општествената култура итн.

„Девојките имаат моќ да го сменат светот“ – порачуваат.

Каков е третманот на девојките во Њу Јорк? Погледнете го интервјуто на видеото во продолжение.